Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 07:24
Τελευταία Ενημέρωση: 29 Ιανουαρίου 2021
Επικαιρότητα

Νέα εικόνα για τον Κουραμπά και το Πάρκο στα Λακκώματα

Off

Ανοίγει ο δρόμος για την ανάπλαση του Πάρκου Λακκωμάτων και του Κουραμπά.

Τη σύμβαση για την ανάπλαση του Πάρκου Λακκωμάτων και Κουραμπά.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και ο εκπρόσωπος της αναδόχου κοινοπραξίας «ΓΙΓΕΚΑΤ ΑΤΕΕ- Λάμπρης Ιωάννης του Σπυρίδωνα» υπέγραψαν χτες τη σύμβαση.

Η προετοιμασία του έργου είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και η δημοπράτησή του είχε γίνει πριν από έναν χρόνο περίπου.

Η υπογραφή της σύμβασης δίνει και το πράσινο φως για την ανάπλαση ενός ελεύθερου, δημόσιου χώρου στην καρδιά του αστικού ιστού στον οποίο δεν υπάρχουν και πολλοί ακόμα τέτοια χώροι.

Η σύμβαση έχει συνολικό προϋπολογισμό 505 χιλιάδων ευρώ και η ολοκλήρωση του έργου προβλέπεται σε 360 ημέρες.

 

Ικανοποίηση

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς πολύ σύντομα θα ξεκινήσει μία σημαντική παρέμβαση στο κέντρο της πόλης. Ένας χώρος που για χρόνια ήταν παραμελημένος θα μετατραπεί σε ένα σύγχρονο πάρκο και θα αποδοθεί στους πολίτες», ανέφερε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.

Ο αντιδήμαρχος έργων Γιώργος Αρλέτος ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του Δήμου που ολοκλήρωσαν την διαδικασία μελέτης και δημοπράτησης. «Το τεχνικό μας πρόγραμμα βήμα βήμα υλοποιείται. Το συγκεκριμένο αποτελεί ένα σημαντικό έργο το οποίο είμαστε σίγουροι ότι θα απολαμβάνουν οι πολίτες σε λιγότερο από ένα χρόνο», ανέφερε. 

 

Τι περιλαμβάνει

Η ανάπλαση που θα γίνει σύμφωνα και με την τεχνική μελέτη περιλαμβάνει:

– Πάρκο Μολοσσών

Οριοθετημένο πάρκο σκύλων:  Θα αποτελέσει το πρώτο θεματικό πάρκο της πόλης, άκρως απαραίτητο για όλους όσους έχουν κατοικίδια. 

Υπαίθριο καθιστικό: Η οργάνωση ενός υπαίθριου καθιστικού με φυσικό υλικό (ξύλο) το οποίο θα χρησιμοποιείται ως χώρος στάσης.

Υπαίθριο αμφιθέατρο: Η χωροθέτηση της χρήσης αυτής κρίνεται ενισχυτική για τον πολιτιστικό χαρακτήρα της περιοχής.

Συνδέσεις

-Επί της οδού Μολοσσών θα γίνει κατεδάφιση του υφιστάμενου πέτρινου τοίχου και  κατασκευή περίφραξης με διαπλάτυνση της εισόδου ώστε το πάρκο να είναι λειτουργικό για τους κατοίκους στην περιοχή των Λακκωμάτων.

-Αποκατάσταση της σύνδεσης του πάρκου με το χώρο μπροστά από το κτίριο της Φιλαρμονικής και του χορευτικού με σκάλα η οποία θα συνδέει αποτελεσματικά τα δύο τμήματα.

Πάρκο Κουραμπά

-Διαπλάτυνση της εισόδου της παιδικής χαράς

-Συντήρηση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων

-Δημιουργία χώρου καθιστικού στο δυτικό κομμάτι που γειτνιάζει με τη Λεωφόρο Δωδώνης

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ