Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 08:16
Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021
Επικαιρότητα

Δυνατότητες συνεργασίας για το παλιό Πανεπιστήμιο

Off

Επιταχύνονται ακόμα περισσότερο οι εξελίξεις για την αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού πανεπιστημίου.

Μετά και την παρουσίαση των βασικών στοιχείων χτες για τη δημιουργία του Κέντρου Μοντέρνας Τέχνης στο χώρο του ερειπωμένου πια μετά από΄25 χρόνια κτιρίου, ανακοινώθηκε χτες ότι επίκειται συνάντηση Περιφερειάρχη- Δημάρχου.

Ο Αλ. Καχριμάνης ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ότι την προσεχή Δευτέρα θα έχει συνάντηση με το Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ προκειμένου να συζητήσουν τις προοπτικές αποκατάστασης του κτιρίου της οδού Δομπόλη, στο οποίο λειτούργησε αρχικά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ως και το 1996 όταν και εγκαταλείφθηκε χωρίς να βρεθεί από την Πολιτεία διάδοχο σχήμα για το κτίριο που ήταν ως τότε λειτουργικό. 

Ο Περιφερειάρχης έκανε μια σύντομη αναδρομή στις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει η Περιφέρεια, μέσω του Περιφερειακού Ταμείου, για την εξόφληση του δανείου που είχε ληφθεί για την ανακατασκευή της πτέρυγας που σήμερα στεγάζεται η Δ.Ο.Υ. Ιωαννίνων, στα έργα που είχε υλοποιήσει η πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων για τη λειτουργία της Διεύθυνσης Μεταφορών και άλλων δημόσιων υπηρεσιών, τη μελέτη που είχε εκπονηθεί το 2013  από την αιρετή Περιφέρεια και δεν εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Όπως είπε: «Ως Περιφέρεια Ηπείρου είμαστε πιο κοντά στην υπόθεση  του παλιού Πανεπιστημίου. Βλέποντας ότι ο Δήμος Ιωαννιτών ζητά να πάρει το κτίριο για να το κάνει Δημαρχείο, θα κάνω μια συζήτηση με τον Δήμαρχο τη Δευτέρα.  Ως Περιφερειάρχης Ηπείρου δεν θέλω ποτέ να έλθω αντίθετος με έναν άλλο φορέα και όλοι μαζί μπορούμε  να λύσουμε κάποια θέματα. Εάν τελικά  με πείσει ο Δήμαρχος ότι  θα το αξιοποιήσει ο Δήμος σε οτιδήποτε σκεφθεί μπορεί να το κάνει, ενδέχεται τελικά να μην επιμείνω να παίξει ρόλο η Περιφέρεια, αν και δε σας κρύβω ότι είχαμε  φτάσει σχεδόν να τελειώσουμε το θέμα».

ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου