Επικαιρότητα

Προτεραιότητες στην παρέμβαση της ΑΡ.Π.Η.

Off

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή  συνέλευση της περιφερειακής παράταξης «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο» με συμμετοχή από όλες τις περιφερειακές ενότητες της Ηπείρου. Τα θέματα της συνέλευσης ήταν ο απολογισμός και το πρόγραμμα δράσης της κίνησης και η εναλλαγή του περιφερειακού μας συμβούλου.

«Ο τρόπος αναπαραγωγής του κεφαλαίου μέσω της «πράσινης» ανάπτυξης, των ιδιωτικοποιήσεων λιμανιών-δρόμων-αεροδρομίων-νερού-δασών-αιγιαλού, των συμπράξεων δημόσιου-ιδιωτικού τομέα (π.χ. στη συγκομιδή των απορριμμάτων), της συγκεντροποίησης πλούτου στον τουρισμό και στην αγροτοδιατροφική παραγωγή, της καταλήστευσης της φύσης, της υποταγή της υγείας στο κέρδος, της προσαρμογής της παιδείας στην ευελιξία της αγοράς και φυσικά της ακόμα πιο βαθιάς εκμετάλλευσης των εργαζομένων», αποτέλεσαν βασικά σημεία των παρεμβάσεων των μελών της ΑΡ.Π.Η. όπως ανακοινώθηκε.

Καθήκον της ΑΡ.Π.Η. αποτελεί «η συμβολή στη διαμόρφωση μαζικών αγώνων και όρων σύγκρουσης, για να μην πληρώσει την «ανάπτυξή» τους η εργαζόμενη πλειοψηφία. Για να χάσουν από τα κέρδη τους, για να μπλοκαριστούν οι ιδιωτικοποιήσεις και η καταστροφή του περιβάλλοντος. Για να ανατραπεί η δημοσιονομική προσαρμογή της Ε.Ε στους προϋπολογισμούς της περιφέρειας και των δήμων. Για να εθνικοποιηθούν-κρατικοποιηθούν όλες οι επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας. Για να μην πληρωθεί το χιλιοπληρωμένο χρέος. Για να κατακτήσει ο λαός της περιοχής μας μια αξιοπρεπή ζωή, με αποκλειστικά δημόσια παιδεία-υγεία-ανθρώπινη εργασία-δημοκρατία με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και με τον παραγόμενο πλούτο στα χέρια του λαού», αναφέρει η παράταξη που τονίζει ότι αυτό απαιτεί:

« Τη διατύπωση και προβολή ενός σύγχρονου αντικαπιταλιστικού προγράμματος πάλης για τη περιοχή μας. 

2) Την αναβάθμιση της αυτοτελούς παρέμβασης της ΑΡ.Π.Η. με ταυτόχρονη διεύρυνση και μαζικοποίησή της με βάση τους βασικούς άξονες του παραπάνω προγράμματος.

3) Την ισότιμη κοινή δράση για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής με όσες μαχόμενες δυνάμεις (πολιτικές αλλά κυρίως κοινωνικές) αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχει δυνατότητα φιλολαϊκής διαχείρισης του τοπικού κράτους».

Τα μέλη της ΑΡ.Π.Η. κατέθεσαν προτάσεις για τη λειτουργία της κίνησης και προχώρησαν στην εναλλαγή του περιφερειακού τους συμβούλου. 

Νέος περιφερειακός σύμβουλος στη θέση του Νίκου Ζήκου προτάθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα ο Ζώης Γαλατάς. 

Related Posts

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου