Επικαιρότητα

Ενίσχυση της αστυνόμευσης… με κίνηση

Off

Όχι ένα, αλλά συνολικά 20 οχήματα ειδικού τύπου παραδόθηκαν από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, προκειμένου να ενισχυθεί η αστυνόμευση σε ορεινές και απομονωμένες περιοχές κυρίως στην ελληνοαλβανική μεθόριο για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας. 
Τα 12 από τα οχήματα αυτά κατανεμήθηκαν ήδη στην ΑΔ Ιωαννίνων και τα άλλα οκτώ στην ΑΔ Θεσπρωτίας. Η ενίσχυση των μέσων αστυνόμευσης των περιοχών από το αρχηγείο με απόφαση της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης της αστυνόμευσης και του νέου δόγματος της Αστυνομίας, που θέλει τον αστυνομικό κοντά στον πολίτη.
Έτσι, στο ίδιο πλαίσιο της ενίσχυσης, υλοποιείται και το σχέδιο με την κωδική ονομασία Α.Ε.Τ.Ο.Σ (Αστυνόμευση – Επιτήρηση – Τοπικών – Οικισμών – Συνόρων), με βάση το οποίο οι κατά τόπους υπηρεσίες ενισχύονται με, μικρά και ευέλικτα κινητά Αστυνομικά Τμήματα, που θα εκτελούν προγραμματισμένα δρομολόγια σε απομακρυσμένες περιοχές.
Η παρουσίαση των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων, αλλά και των Ι.Χ φορτηγών ειδικού τύπου έγινε το πρωί της Παρασκευής στα Λιθαρίτσια, από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Ηπείρου Γ. Καραϊτση, παρουσία εκπροσώπων των φορέων της αυτοδιοίκησης, αλλά και εκπροσώπων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της 8ης Μεραρχίας.
Ο κ. Καραϊτσης αναφέρθηκε στο νέο δόγμα της αστυνόμευσης που σχετίζεται με την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες των απομακρυσμένων και παραμεθόριων περιοχών, ταυτόχρονα όμως και στην παροχή βοήθειας σε αυτούς, ώστε να μη μετακινούνται στα κατά τόπους ΑΤ για τη διεκπεραίωση υποθέσεων.
Οι Κινητές Μονάδες είναι εφοδιασμένες με φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και βρίσκονται σε απευθείας σύνδεση με όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και εφαρμογές της ΕΛ.ΑΣ. Με τον τρόπο αυτό, οι πολίτες θα μπορούν να διεκπεραιώνουν υποθέσεις, όπως είναι η διατύπωση παραπόνων και καταγγελιών, οι εγκλήσεις, το γνήσιο της υπογραφής, επικυρώσεις και άλλα. 
Στην Κινητή Μονάδα θα επιβαίνουν τρεις αστυνομικοί, από τις υπηρεσίες Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας.
«Θεωρούμε ότι με τον τρόπο αυτό ενισχύεται το επίπεδο της ασφάλειας στις απομακρυσμένες και απομονωμένες περιοχές και δίνουμε μία μεγάλη βοήθεια σε χιλιάδες συμπολίτες μας που διαμένουν μόνιμα στα χωριά τους», τόνισε ο κ. Καραϊτσης.

 

Τα δρομολόγια της Κινητής Μονάδας

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
• Σάββατο και  ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ:  Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Καλπάκι – Άνω Πεδινά – Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο.
• Δευτέρα και  ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μάρμαρα – Κόντσικα – Ασβεστοχώρι – Λύγκος Δραγοψά – Ψήνα – Ελευθεροχώρι – Πολύγυρος – Χίνκα – Κούρεντα – Βουτσαράς.
• Τρίτη και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρδικα – Κοπάνη – Βαρυάδες – Αχλαδέα – Λίππα – Άγ. Ανδρέας – Αρτοπούλα – Παρδαλίτσα – Καταμάχη – Μπεστιά – Ρωμανός – Σιστρούνι – Παλαιοχώρι – Αλεποχώρι. 
• Τετάρτη και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Βίτσα – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
• Πέμπτη και ώρες από 18.00 έως 01.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Παρακάλαμος – Ρεπετίστα – Κουκλιοί – Ριάχωβο – Ιερομνήμη – Λίθινο – Ράικο – Δεσποτικό – Αετόπετρα – Λάβδανη. 
• Παρασκευή και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
• Σάββατο και  ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ:  Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Καλπάκι – Άνω Πεδινά – Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου