Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 11:11
Τελευταία Ενημέρωση: 12 Φεβρουαρίου 2021
Επικαιρότητα

Εικόνα βελτίωσης στην αποκομιδή και την καθαριότητα

Off

Εμφανώς βελτιωμένη, κάτι που μπορεί να το διαπιστώσει οποιοσδήποτε, είναι η εικόνα στον τομέα της αποκομιδής και γενικότερα της καθαριότητας στην πόλη των Ιωαννίνων το τελευταίο διάστημα, αποτέλεσμα κατά κύριο λόγο της ενίσχυσης του προσωπικού, με εργαζόμενους από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. 

Αντίστοιχα ικανοποιητική είναι η εικόνα και στις Δημοτικές Ενότητες, όπου εκεί η αποκομιδή εκτελείται από ιδιώτη ανάδοχο, με την καθημερινή παρουσία όμως εργατών στον οδοκαθαρισμό.

Η εικόνα αυτή και η βελτίωση που έχει συντελεστεί σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αριστείδη Παππά είναι κάτι που επιβεβαιώνεται από την ίδια την εικόνα σε όλα τα σημεία της πόλης, που προκαλούσαν αρνητική εντύπωση μέχρι πρότινος, όπως και στα σημεία όπου γινόταν συνήθως ανεξέλεγκτη εναπόθεση ογκωδών.

«Είναι μεγάλη η βοήθεια των εργατών μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας και αυτό φαίνεται στην πράξη, ότι αποδίδει καρπούς, όμως η αποκομιδή είναι ένας τομέας που χρειάζεται καθημερινή εγρήγορση και προσπάθεια και χρειάζεται και τη βοήθεια των συμπολιτών», ανέφερε ο κ. Παππάς.

 

Ημερομηνία λήξης

Το κρίσιμο ζητούμενο βέβαια είναι εάν και κατά πόσον η σημερινή εικόνα έχει ημερομηνία λήξης, καθώς η Κοινωφελής Εργασία ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες, οι εργαζόμενοι κάποια στιγμή, δε θα είναι στην υπηρεσία του δήμου, και η επιστροφή στην εικόνα των προηγούμενων μηνών, μόνον ως εφιάλτης φαντάζει αυτή τη στιγμή για την υπηρεσία καθαριότητας, αλλά και για τους πολίτες. 

Η δημοτική αρχή πάντως δεν είναι σε θέση να απαντήσει επ’ αυτού, ευελπιστώντας αφενός το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας να παραταθεί με το υπάρχον προσωπικό ή να συνεχιστεί, χωρίς μεγάλο κενό διάστημα και αφετέρου να προχωρήσει τη διαδικασία πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου