Επικαιρότητα

Μεγάλο το βάρος για τους δήμους και τους πολίτες

Off

Δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης στην περιφέρεια Ηπείρου, για να συζητηθεί στο περιφ. συμβούλιο η πορεία κατασκευής των ΣΜΑ και η διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο, αφού το θέμα δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης που πρόκειται να διεξαχθεί την προσεχή Δευτέρα. 

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης είχαν ζητήσει, όπως ανέφερε η Τίνα Ζέκα, σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην περιφέρεια Ηπείρου, να τους δοθούν αντίγραφα των συμβάσεων και των πρακτικών της επιτροπής παρακολούθησης του έργου, ωστόσο όπως είπε, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει. Η παράταξη κατέθεσε αναφορά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για παράβαση του άρθρου 17 του κανονισμού του περιφ. συμβουλίου, με την κα Ζέκα σε δηλώσεις της στο ITV χθες, να τονίζει, ότι παρότι η προγραμματική σύμβαση υπογράφηκε τον Νοέμβριο του 2015, μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τους λόγους καθυστέρησης του έργου. 

«Εκτιμούμε, ότι κάθε άλλο παρά τυχαία είναι η καθυστέρηση στην παράδοση του έργου των ΣΜΑ από την περιφέρεια Ηπείρου, όμως αυτό που έχει τεράστια σημασία είναι, ότι οι δαπάνες που καλούνται να πληρώσουν οι δήμοι της Ηπείρου, επομένως και όλοι οι πολίτες για τη μεταφορά των απορριμμάτων στη Μονάδα στο Ελευθεροχώρι, είναι υπέρογκες. Επίσης όμως υπέρογκες είναι και οι τιμές ανά τόνο που καταβάλλει ο ΦΟΔΣΑ για τη μεταφορά του υπολείμματος από τη Μονάδα στους ΧΥΤΥ», ανέφερε η κα Ζέκα, που δεν άφησε όμως εκτός κάδρου ευθυνών και κριτικής και την διοίκηση του ΦΟΔΣΑ, που ενώ όφειλε δεν εξέτασε ποτέ τη δυνατότητα να λειτουργήσει με δικό του, μόνιμο προσωπικό τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης, προωθώντας την λύση της παραχώρησης – ανάθεσης του έργου σε ιδιώτες. 

«Έτσι, έχουμε ως αποτέλεσμα οι δήμοι να πληρώνουν σήμερα σχεδόν 100 ευρώ τον τόνο για τη διαχείριση των απορριμμάτων τους, ενώ μαζί με τις δαπάνες για την αποκομιδή, έχουμε δήμους στην Ήπειρο που χρυσοπληρώνουν τη διαχείριση των απορριμμάτων, φτάνοντας ως και τα 244 ευρώ τον τόνο», πρόσθεσε.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ