Τελευταία Νέα

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 04:08
Τελευταία Ενημέρωση: 16 Φεβρουαρίου 2021
Αθλητικά

Αδιαφορία για την κατάσταση στο πρωτάθλημα γυναικών

Off

Ευθύνες στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αποδίδει ο πρόεδρος της διοικούσας του ΠΑΣ WBC, Γιώργος Μάστακας

Οι εκλογές για τη διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης στις 28 Μαρτίου αποτελούν τον μοναδικό φάρο ελπίδας για να αλλάξει γενικότερα η κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ, και κυρίως για να ασχοληθεί κάποιος ουσιαστικά με τη γυναικεία καλαθοσφαίριση. 

Η Ελληνική Ομοσπονδία σύμφωνα άλλωστε και με τη ΓΓΑ, είναι η μόνη Ομοσπονδία που δεν απέστειλε επίσημο αίτημα επανέναρξης των αγωνιστικών υποχρεώσεων του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών, κάτι που αποδεικνύει αν μη τι άλλο, ότι δεν υπάρχει το παραμικρό ενδιαφέρον για τα σωματεία και τις αθλήτριες. 

Μία πλήρης αδιαφορία για την κατάσταση στο πρωτάθλημα γυναικών, που σύμφωνα με τον πρόεδρο της διοικούσας του ΠΑΣ WBC, Γιώργο Μάστακα έχει τις αποκλειστικές ευθύνες στην Ελληνική Ομοσπονδία και στους ανθρώπους που τη διοικούν.

«Θα μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί ποια είναι η ευθύνη της Πολιτείας, όμως από την άλλη γιατί να αγαπά περισσότερο η Πολιτεία το βόλεϊ ή το ποδόσφαιρο και όχι το γυναικείο μπάσκετ; Αυτό συμβαίνει, γιατί οι άνθρωποι που διοικούν την Ομοσπονδία δεν καταλαβαίνουν τι τους γίνεται. Δεν είναι θέμα του κράτους, της Πολιτείας, αλλά του διοργανωτή. Το πρωτάθλημα θα μπορούσε να ξεκινήσει ακόμη και αύριο, όμως η ευθύνη δεν ανήκει στα σωματεία, αλλά στην ομοσπονδία. Δυστυχώς, ο γυναικείος αθλητισμός είναι αγγαρεία για αυτούς τους ανθρώπους, δεν τους απασχολεί καν. Δεν έχει επικοινωνήσει κανείς μαζί μας από τον Μάρτιο από την Ομοσπονδία για να ρωτήσει τη γνώμη μας. Κανείς δεν έχει μιλήσει με την πρώτη ομάδα του πρωταθλήματος, ώστε να μας πουν τι σκέφτονται ή να ζητήσουν την άποψή μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μάστακας, σε δηλώσεις του χθες στο ITV. 

Ο κ. Μάστακας τόνισε, ότι ο νέος Νόμος για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό που βρίσκεται σε φάση διαβούλευσης είναι εξαιρετικός και για πρώτη φορά αντιμετωπίζει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στη σωστή του βάση. Τα ιδιωτικά συμφωνητικά θα κατατίθενται στην Εφορία και ποσοστό 1% της αμοιβής θα καλύπτει την ασφάλιση των αθλητών και αθλητριών», πρόσθεσε.

 

Έφυγε η Κούπερ

Ο ΠΑΣ WBC συνεχίζει τις προπονήσεις του, περιμένοντας εάν και πότε θα ξεκινήσει η αγωνιστική δραστηριότητα και πάλι, όμως η  κατάσταση αυτή δε μπορεί να μην έχει επιπτώσεις και μία από αυτές είναι και το ότι οι ξένες αθλήτριες αναζητούν αλλού την τύχη τους. Έτσι, η Σαμάνθα Κούπερ η κορυφαία σε απόδοση παίκτρια του ΠΑΣ αλλά και του ελληνικού πρωταθλήματος στις πρώτες τρεις αγωνιστικές θα συνεχίσει την καριέρα της στη γαλλική ομάδα της LFB Tarbes Gespe Bigorre.

«Οι συνεχόμενες καθυστερήσεις της έναρξης του πρωταθλήματος και η αδιαφορία της ΕΟΚ, η πίεση της ίδιας της αθλήτριας για μεταγραφή που προερχόταν από τον ίδιο λόγο της μη έναρξης του πρωταθλήματος, καθώς και η αξιόπιστη πρόταση που δεχθήκαμε από το γαλλικό σωματείο, μας οδήγησε μετά από έντονες διαπραγματεύσεις να δεχτούμε την πρόταση της αγαπημένης μας Σαμάνθα. Καλή τύχη λοιπόν Σαμ, σε ευχαριστούμε για όλα και εις το επανιδείν», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣ. 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ