Επικαιρότητα

Ενημέρωση για το Μεσαιωνικό Κάστρο της Άρτας

Off

Στο επίκεντρο της συζήτησης των Οριζόντων Ηπείρου με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας

Συνάντηση  με σκοπό την ενημέρωσή για το έργο και τις δράσεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και τη συμβολή της στην πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της Άρτας πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Περιφερειακού Συμβούλου των Οριζόντων Ηπείρου, Ευστάθιου Νάνου, και του μέλους της Πολιτικής επιτροπής Άρτας, Δημήτρη Βασιλάκη, με τη Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας, Βαρβάρα Παπαδοπούλου. 

Όπως αναφέρει η παράταξη:

«Αυτό που έγινε ξεκάθαρο είναι το πλήθος έργων και παρεμβάσεων που υλοποιεί η Εφορεία τόσο μέσω του ΕΣΠΑ όσο και μέσω διακρατικών προγραμμάτων σε συνεργασία με ερευνητικούς φορείς και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, γεγονός που την καθιστούν ως μία από τις πλέον δραστήριες Περιφερειακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, παρά την υποστελέχωσή της σε προσωπικό».

Στη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ουσιαστική συζήτηση για το Μεσαιωνικό Κάστρο της πόλης, όπου πραγματοποιήθηκαν εργασίες αναστήλωσης στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 καθιστώντας το από το 2015 και μετά επισκέψιμο για τους πολίτες, έστω και για οχτώ μήνες το χρόνο, λόγω έλλειψης μόνιμου προσωπικού φύλαξης. Τη συνάντηση απασχόλησε το πλημμυρικό φαινόμενο στη Δυτική Νεκρόπολη της αρχαίας Αμβρακίας, η πορεία του έργου ‘Αποκατάσταση και Ανάδειξη του Μικρού Θεάτρου της αρχαίας Αμβρακίας’’, το Οθωμανικό τέμενος του Ιμαρέτ του, τις συνεχείς εργασίες της Υπηρεσίας για τις συντηρήσεις των τοιχογραφιών, τέμπλων και εικόνων, αλλά και τη συνολική ανάδειξη των σημαντικών Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων της Π.Ε. Άρτας. 

Οι Ορίζοντες Ηπείρου πιστεύουν ότι η πόλη και οι φορείς της Άρτας, θα πρέπει να συνδράμουν το έργο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, με κοινό στόχο την τουριστική ανάδειξη της περιοχής καθώς και την σύνδεση των αρχαιολογικών χώρων με την κοινωνική και οικονομική ζωή της. 

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ