Επικαιρότητα

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τους ΣΜΑ

Off

Κοινό αίτημα για να συζητηθεί το θέμα των Σταθμών Μεταφόρτωσης κατέθεσαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Όπως ανακοίνωσε χτες η Λαϊκή Συσπείρωση, η πρωτοβουλία της «να αναδείξει το μείζων ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ήπειρο και την καθυστέρηση στην πορεία υλοποίησης των ΣΜΑ βρήκε ανταπόκριση στην πλειοψηφία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης με τις οποίες καταθέσαμε σήμερα, κοινό αίτημα σύγκλησης αυτοτελούς συνεδρίασης του Π.Σ. για το θέμα αυτό».  Και προσθέτει:

«Να σημειωθεί ότι ενώ έχει ζητηθεί από την περιφερειακή αρχή,  από τις 14 Ιανουαρίου  2021 η χορήγηση  αντιγράφων:  1) Της Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση της πράξης : «Δίκτυο Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) Περιφέρειας Ηπείρου (Α΄φάση)» 2) Οποιασδήποτε πρόσθετης σύμβασης έχει τυχόν συναφθεί έκτοτε για την συμπλήρωση ή εξειδίκευση της ίδιας πράξη 3) Των συμβάσεων των υποέργων που περιγράφονται στην προγραμματική σύμβαση  όπως και οποιουδήποτε συμπληρωματικού έργου τυχόν προέκυψε συμπληρωματικά 4) Των πρακτικών της επιτροπής παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης 5) Οποιαδήποτε απόφαση ή άλλο έγγραφο που αφορά στην τροποποίηση του χρονοδιαγράμματος σε σχέση με την προγραμματική σύμβαση και τη δοκιμαστική λειτουργία των Σταθμών, ουδέποτε μας κατατέθηκαν. 

Επίσης  παρά το γεγονός ότι η ΛΑ.ΣΥ. ζήτησε να συζητηθεί η διαχείριση των απορριμμάτων, από την προηγούμενη Δευτέρα στο προεδρείο του Π.Σ. το αίτημα δεν κοινοποιήθηκε αμέσως στο σύνολο των περιφερειακών συμβούλων από το προεδρείο, ως όφειλε και  δεν συμπεριλήφθηκε στην  ημερήσια διάταξη του Π.Σ. της 22ας Φεβρουαρίου 2021».

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου