Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 09:15
Τελευταία Ενημέρωση: 22 Φεβρουαρίου 2021
Επικαιρότητα

Αλλαγές για να στηριχθούν νέα οδικά έργα στην Ήπειρο

Off

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος έργων για το 2021 στο περιφερειακό συμβούλιο το μεσημέρι της Δευτέρας, αφού διατυπώθηκαν ενστάσεις για τον σχεδιασμό και προγραμματισμό της περιφ. αρχής, κυρίως από την παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών». 

Η εισήγηση για την τροποποίηση έγινε από τον Αλ. Καχριμάνη, η οποία αφορά σε τρία οδικά έργα, βασικών υποδομών στην Ήπειρο. Πρόκειται για επιπλέον πιστώσεις που ενέκρινε το περιφ. συμβούλιο για το έργο βελτίωσης της παλιάς εθνικής οδού από τον Δρίσκο στα Τρίκαλα, μέχρι το ύψος του κόμβου Ζαγορίου της Εγνατίας, την οδική σύνδεση στο ΒΙΟΠΑ της Θεσπρωτίας και τέλος τους κυκλικούς κόμβους στον Άγιο Ιωάννη του δήμου Ζίτσας και στη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ επίσης στον ίδιο δήμο.

Ο Γ. Ζάψας τόνισε από την πλευρά του, πως το πρόβλημα δεν βρίσκεται στην αύξηση των πιστώσεων, κατά 2 εκ. ευρώ σε σχέση με το τεχνικό πρόγραμμα που έχει εγκρίνει το Σώμα, αλλά στο ότι δεν προηγήθηκε καμία συζήτηση και ενημέρωση των παρατάξεων.

 

Έγκριση για το Epirus Trail

Με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος στο μεταξύ, ήρθε στο περιφ. συμβούλιο με εισηγητή τον περιφ. σύμβουλο Ηλία Γκαρτζονίκα, το θέμα της έγκρισης του έργου επέκτασης του δικτύου των μονοπατιών και των πεζοπορικών διαδρομών στην περιφέρεια Ηπείρου. Η πρόταση εγκρίθηκε μεν, κατά πλειοψηφία δε, αφού αμφισβητήθηκε τόσο ο κατεπείγον χαρακτήρας της συζήτησης του θέματος και αφετέρου η ουσία της προσπάθειας, με τον Σπ. Ριζόπουλο, να κάνει λόγο για κάκιστη και πρόχειρη δουλειά, ενώ και οι επικεφαλής των παρατάξεων  Γ. Πρέντζας, Ζ. Γαλατάς και Κων. Νουτσόπουλος, έδωσαν αρνητική ψήφο, υποστηρίζοντας, ότι με την εισήγηση ανοίγει ο δρόμος για την εκμετάλλευση – αξιοποίηση του δικτύου των ορεινών μονοπατιών από ιδιώτες.

Θετικά ψήφισαν οι παρατάξεις Ζάψα και Δημητρίου, με τον πρώτο να συνδέει το συγκεκριμένο θέμα, με τις συνθήκες που διαμορφώνονται τους τελευταίους μήνες σε σχέση με τα αιολικά πάρκα και τις ανεμογεννήτριες στους ορεινούς όγκους.

Η συζήτηση έφτασε και στις ιαματικές πηγές, με τον Αλ. Καχριμάνη να υποστηρίζει, ότι η περιφέρεια Ηπείρου έχει κάνει μία τεράστια δουλειά για να τα παραδώσει, επισημαίνοντας παράλληλα, πως η πράξη έχει αποδείξει, ότι τέτοιου είδους υποδομές λειτουργούν καλύτερα από ιδιώτες και όχι από το κράτος ή τους δήμους, που απέτυχαν άλλωστε στο παρελθόν.  

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ