Επικαιρότητα

Ποια μέτρα επιβλήθηκαν στον Δήμο Ζίτσας

Off

Στην ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ της 20ης Φεβρουαρίου αναφέρονται οι αλλαγές που ισχύουν και εφαρμόζονται και στον Δήμο Ζίτσας μέχρι την 1η Μαρτίου

σε πρώτη φάση, από τη στιγμή που από το Σάββατο ο Δήμος μπήκε στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, με την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, λόγω των κρουσμάτων που καταγράφονται σε Τοπικές Κοινότητες. 

Μέχρι την προσεχή Δευτέρα 1 Μαρτίου, η κυκλοφορία των πολιτών επιτρέπεται μέχρι τις 18.00, το λιανεμπόριο λειτουργεί με τη μέθοδο του click away ή εάν υπάρχει η δυνατότητα με τη μέθοδο του click inside με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό ραντεβού για αγορές εντός του καταστήματος. Τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης λειτουργούν διά ζώσης, όπως και τα Γυμνάσια, όχι όμως και τα Λύκεια, που επέστρεψαν σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης.

Ένα μεγάλο ερωτηματικό έχει να κάνει με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και τις μονάδες που είναι εγκατεστημένες στη ΒΙΠΕ, οι οποίες όμως προβλέπει η ΚΥΑ θα πρέπει να λειτουργούν με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό, το οποίο ρυθμίζει κάθε επιχείρηση, αλλά και με υποχρεωτική τηλεργασία στο μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό.

Η εικόνα πάντως στην έδρα του Δ. Ζίτσας, στην Ελεούσα το πρωί της Δευτέρας δεν έδειχνε και ιδιαίτερα διαφορετική σε σχέση με όλες τις προηγούμενες, με την κινητικότητα να είναι σε φυσιολογικά επίπεδα και με αρκετούς κατοίκους να κυκλοφορούν είτε για να κάνουν τις καθημερινές τους αγορές είτε και για τη βόλτα τους. Γεγονός πάντως είναι, πως τουλάχιστον προς το παρόν η ανησυχία επικεντρώνεται κατά κύριο λόγο στην ΤΚ Ζίτσας και σε όμορες κοινότητες, οι οποίες μέχρι και χθες έδιναν νέα κρούσματα.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου