Τελευταία Νέα

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 09:39
Τελευταία Ενημέρωση: 22 Φεβρουαρίου 2021
Επικαιρότητα

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Β. ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ Αντίδραση στις συνεδριάσεις διά περιφοράς

Off

Την απόφασή της να μην λάβει μέρος στην προγραμματισμένη για χθες Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με θέμα τον προϋπολογισμό, γνωστοποίησε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δ. Βορείων Τζουμέρκων Λεων. Λεοντάρης με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα. 

Ο κ. Λεοντάρης υποστήριξε, ότι ο δήμος Βορείων Τζουμέρκων με την αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής είναι αν όχι ο μοναδικός, σίγουρα εκ των ελαχίστων στην επικράτεια, που οι συνεδριάσεις του δημ. συμβουλίου γίνονται μόνον διά περιφοράς και όχι μέσω τηλεδιάσκεψης ή διά ζώσης.

Όπως ανέφερε ο κ. Λεοντάρης με τη διαδικασία της διά περιφοράς συνεδρίασης του δημ. συμβουλίου, προκύπτουν διάφορα ζητήματα, και ένα εξ αυτών είναι και το ότι δεν δίνεται η δυνατότητα στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να θέσουν θέματα εκτός ημερήσιας.

«Σεβόμαστε τις επιστημονικές οδηγίες των ιατρών, αυτό όμως δεν μπορεί να λειτουργεί ως πρόσχημα για συνεδριάσεις – παρωδία, όπου οι σύμβουλοι καλούνται να πάρουν θέση με ένα ναι ή με ένα όχι. Η διαδικασία αυτή πρέπει να χρησιμοποιείται για εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις που θα αφορούν την πανδημία και όχι για σοβαρά θέματα, όπως είναι ο προϋπολογισμός του δήμου. Η ΠΝΠ προβλέπει άλλωστε, και άλλες μορφές συνεδριάσεων, όπως η τηλεδιάσκεψη ή οι διά ζώσης συνεδριάσεις, κεκλεισμένων των θυρών», σημείωσε ο κ. Λεοντάρης, ανακοινώνοντας, ότι η παράταξη δε θα λάβει μέρος στην προγραμματισμένη για χθες, συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ