Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 12:28
Τελευταία Ενημέρωση: 22 Φεβρουαρίου 2021
Εκδηλώσεις

Τιμή σε όσους απελευθέρωσαν τα Ιωάννινα

Off

Κορυφώθηκαν την Κυριακή το μεσημέρι οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία το πρωί παρέστη στην πανηγυρική δοξολογία στη Μητρόπολη στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμος.

Σε όλες τις εκδηλώσεις παρέστη πολύ μικρός αριθμός εκπροσώπων των τοπικών αρχών, βάσει και των μέτρων περιορισμού.

Με το τέλος της δοξολογίας κατευθύνθηκε στο Ηρώο όπου κατέθεσε στεφάνι. 

Παρέστησαν ακόμα ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Εθν. Άμυνας. Αλκιβιάδης Στεφανής,  και οι βουλευτές, Σταύρος Καλογιάννης, Μαρία Κεφάλα και Μερόπη Τζούφη. 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε σύντομη δήλωσή της αμέσως μετά, ανέφερε:  

«Σήμερα τιμώ όλους εκείνους που έπεσαν ηρωικά για να απελευθερώσουν την Ήπειρο, όλους εκείνους που συνέβαλαν ώστε να ενσωματωθεί η πόλη των Ιωαννίνων στον εθνικό κορμό. Τους εθελοντές, τους αντάρτες, τους αξιωματικούς, τους απλούς στρατιώτες. Το παράδειγμά τους μας εμπνέει και μας εμψυχώνει. Μας θυμίζει ότι τα οχυρά πέφτουν, όταν αγωνιζόμαστε με ομοψυχία και πίστη. Και μας καλεί να φανούμε αντάξιοί τους, διαφυλάσσοντας την ελευθερία που μας χάρισαν, εκπληρώνοντας τα ιδανικά για τα οποία θυσιάστηκαν.

Μήνυμα για την 108η επέτειο απελευθέρωσης των Ιωαννίνων ανάρτησε στο twitter και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας:

«Τα Ιωάννινα εορτάζουν σήμερα την 108η επέτειο από την απελευθέρωσή τους, μια από τις κορυφαίες στιγμές της νεότερης ιστορίας μας. Χρόνια πολλά στην πόλη των Ιωαννίνων και σε ολόκληρη την Ήπειρο».

 

Επισκέψεις

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε, σύμφωνα και με το επίσημο πρόγραμμα, στη συνέχεια την Περιφέρεια Ηπείρου όπου και συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη και ακολούθησε επίσκεψη στο Δημαρχείο όπου την υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ. Κατά την συνάντηση συζήτησαν θέματα τόσο για την διαχείριση της πανδημίας όσο και ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη των Ιωαννίνων.

Το δημαρχείο επισκέφθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς και οι βουλευτές Σταύρος Καλογιάννης, Μαρία Κεφάλα και Μερόπη Τζούφη. 

 

Η πανηγυρική εκδήλωση 

για τα «Ελευθέρια» στο Πνευματικό Κέντρο στις σελίδες 12-13

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου