Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 10:59
Τελευταία Ενημέρωση: 23 Φεβρουαρίου 2021
Επικαιρότητα

ΜΕΡΟΠΗ ΤΖΟΥΦΗ Διαχρονικό χρέος για ελευθερία και δικαιοσύνη

Off

Η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δήλωσε για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων:

«Η 21η Φεβρουαρίου του 1913 αποτελεί μια «ημερομηνία-σταθμό» τόσο για την Ήπειρο όσο και για την Ελλάδα· το ηρωικό Μπιζάνι και τα Γιάννινα έγιναν σύμβολα του αγώνα για την απελευθέρωση. Σύμβολα που σήμερα μας υπενθυμίζουν το διαχρονικό μας χρέος για ελευθερία και δικαιοσύνη στην πατρίδα μας και στο λαό μας. 

Σήμερα, μα και κάθε μέρα, τιμούμε εκείνους και εκείνες που πίστεψαν στο δίκαιο, που αγωνίστηκαν με πάθος για την τελική νίκη και δε δείλιασαν μπροστά στις αμέτρητες δυσκολίες. Εκείνους και εκείνες που εμπνεύστηκαν από έναν άδολο πατριωτισμό και τον υπηρέτησαν πιστά για μια «λεύτερη» πατρίδα.  

Τα Γιάννενα δεν είναι πια η πόλη του 1913. Μεγάλωσαν, απλώθηκαν και ομόρφυναν – έχουν περάσει άλλωστε 108 χρόνια. Η απελευθέρωσή τους σηματοδότησε το τέλος του Α’ Βαλκανικού πολέμου και η συνέχεια επιφύλαξε μια σειρά από διεθνείς εξελίξεις που έδωσαν τη δυνατότητα στην πατρίδα μας, να σταθεί και να προχωρήσει.

Σε εποχές υγειονομικής, οικονομικής, κοινωνικής και γεωπολιτικής κρίσης, όπως η σημερινή, η αντιμετώπιση των εθνικών θεμάτων απαιτεί αποφασιστικότητα, νηφαλιότητα και αναζήτηση διπλωματικών και ειρηνικών λύσεων, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και με σεβασμό στα δικαιώματα των λαών της περιοχής μας. 

Ο εορτασμός της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων ενδυναμώνει την ιστορική μνήμη και αποδίδει φόρο τιμής στους αγωνιστές. Ταυτόχρονα, μας καλεί να υπηρετήσουμε ιδανικά και αξίες που δομούν τις βάσεις μιας συνεκτικής κοινωνίας, υποστηρίζουν τη νέα γενιά και στέκονται δίπλα και έμπρακτα στους ανθρώπους που υποφέρουν».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ