Επικαιρότητα

Σε υψηλά επίπεδα τα κρούσματα στην Ήπειρο

Off

Σε υψηλά επίπεδα κινούνται τα κρούσματα στην Ήπειρο για μία ακόμα ημέρα. Χτες καταγράφηκαν 44 νέα κρούσματα με τα περισσότερα να είναι στη Θεσπρωτία. Αναλυτικά έχουμε:

7 κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας, 19 κρούσματα στην Π.Ε Θεσπρωτίας, 16 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων και 2  κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας 

Πανελλαδικά καταγράφηκαν 1.913 νέα κρούσματα, 357 διασωληνωμένοι και 28 θάνατοι.

Πιο αναλυτικά, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.913, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 184.686 (ημερήσια μεταβολή +1%), εκ των οποίων 51,8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 55 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.578 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. To Rt για την επικράτεια εκτιμάται σε 0,95.

Οι νέοι θάνατοι είναι 28, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.371 θάνατοι. Το 95,7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 357 (69,7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 έτη. To 86,8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.299 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 304 (ημερήσια μεταβολή +1,67%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 258 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 44 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι τα 79 έτη.

 

Έκκληση Δημάρχου 

Πρέβεζας

Έκκληση απευθύνει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Ν. Γεωργάκος για την αδιάλειπτη και ευλαβική τήρηση όλων των μέτρων προφύλαξης από την πανδημία. Όπως αναφέρει:

«Καλούμαστε άπαντες να προσπαθήσουμε τώρα προς το τέλος που ξεκίνησε το πρόγραμμα εμβολιασμού ‘Ελευθερία’ να μην χαλαρώσουμε ούτε στιγμή και να κερδίσουμε εκ νέου τόσο την ελευθερία μας από την καταπολέμηση του Covid 19 όσο και να εξασφαλίσουμε την επιστροφή μας στην κανονικότητα ως προς την τριπλή μας ευθύνη.

• Την ατομική μας ηθική ευθύνη προς το σεβασμό της ζωής των συνανθρώπων μας και αγαπημένων μας προσώπων και ιδίως των ευπαθών ομάδων.

• Την κοινωνική μας ευθύνη ως προς την παιδεία και τα παιδιά μας αλλά και τους εργαζόμενους και την αγορά ώστε να μην πληγεί και φτάσει σε καταστάσεις όπως οι κόκκινες περιοχές με επιπλέον συνέπειες στην ήδη βεβαρημένη κατάσταση.

• Την τοπική μας ευθύνη για την προστασία του μέχρι προ ολίγου «πράσινου» χρώματος ασφάλειας και ελευθερίας στον ευρωπαϊκό χάρτη κρουσμάτων που η επιστροφή μας εκεί θα αποτελέσει το καλύτερο διαβατήριο και πράσινο φως για μία ακόμη δυναμική τουριστική περίοδο ως προς τις συνθήκες όπως και επιτύχαμε την περασμένη περίοδο κάνοντας τη διαφορά και στηρίζοντας όλη την αγορά».

«Παρακαλώ πολύ όπως περιορίσουμε το ακόλουθο διάστημα των επόμενων τριών εβδομάδων κάθε άσκοπη μετακίνηση και να αποφύγουμε κάθε άσκοπο συνωστισμό για μία μικρή εφήμερη στιγμή χαλάρωσης που θα μας απομακρύνει όλο και πιο πολύ από την ολική μας επαναφορά στην κανονικότητα», καταλήγει.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου