Επικαιρότητα

«Χρυσό βραβείο» για την υποστήριξη της παραδοσιακής κτηνοτροφίας

Off

Το «Χρυσό βραβείο» των Best City Awards 2020, που αναδεικνύουν και επιβραβεύουν καινοτόμα έργα που έχουν υλοποιηθεί από Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Επιχειρήσεις, απονεμήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου, για το έργο Medinno, που προωθεί δράσεις υποστήριξης της ανάπτυξης της παραδοσιακής κτηνοτροφίας. 

Η βράβευση της Περιφέρειας Ηπείρου έγινε στην κατηγορία «Οικονομία & Ανάπτυξη» και στην υποκατηγορία «Καινοτόμες δράσεις υποστήριξης της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα. Το βραβείο παρέλαβε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί μια ηθική επιβράβευση για τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η Περιφέρεια Ηπείρου για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων. 

Σημειώνεται ότι τα Best City Awards 2020, διοργανώνει η Boussias και τελούν υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής. 

Το έργο Medinno έχοντας οδηγό  την στρατηγική στόχευση της Περιφέρειας Ηπείρου για τη στήριξη της μετακινούμενης κτηνοτροφίας, την ενίσχυση των μικρών κτηνοτρόφων και παραγωγών, καθώς και τη διαρκή και συντονισμένη προσπάθεια για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της Ηπείρου υλοποίησε δράσεις για την στήριξη της αιγοπροβατοτροφίας μέσω της προώθηση καινοτόμων προϊόντων που σέβονται την παράδοση.

Το έργο εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική για την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του πρωτογενούς τομέα της Ηπείρου. Ο άξονας αυτός αποτελεί μία από τις σταθερές προτεραιότητες της Περιφέρειας, που υλοποιεί σειρά από έργα για την ενίσχυσή του. 

Ανάμεσα, σε αυτά είναι και οι προσπάθειες για την κατοχύρωση τυροκομικών προϊόντων της Ηπείρου σε Προϊόντα Γεωγραφικής Ένδειξης, όπως το Κασκαβάλι Πίνδου και το Τσαλαφούτι Τζουμέρκων.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου