Τελευταία Νέα

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 01:42
Τελευταία Ενημέρωση: 25 Φεβρουαρίου 2021
Επικαιρότητα

Δίνει ώθηση στο Πάρκο Τεχνολογίας και έρευνας

Off

Στον αστερισμό των παραχωρήσεων δημοσίων εκτάσεων φαίνεται ότι έχουν μπει τα Γιάννενα. Μετά τη δέσμευση του πρωθυπουργού ότι το κτίριο του παλιού πανεπιστημίου θα περάσει στον Δήμο Ιωαννιτών για τις ανάγκες του, έρχεται μία νέα απόφαση της κυβέρνησης για την παραχώρηση έκτασης στην Περιφέρεια ώστε να δημιουργηθεί το Κέντρο Τεχνολογίας.

Όπως ανακοινώθηκε χαρακτηριστικά, στο πλαίσιο του  μεταρρυθμιστικού σχεδίου της κυβέρνησης, στο οποίο εντάσσεται και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τρόπο που θα ωφελεί τις τοπικές κοινωνίες και θα συμβάλλει στην ευρύτερη και πολυεπίπεδη ανάπτυξή τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου  υπέγραψαν χτες τη δωρεάν παραχώρηση για κοινωφελή  σκοπό, στην Περιφέρεια Ηπείρου, περιοχές του αγροκτήματος  Πεδινής, κατόπιν σχετικού αιτήματος της Περιφέρειας. 

Πρόκειται, όπως εξηγείται για εκτάσεις γύρω στα 40 στρέμματα οι οποίες  παραχωρούνται στην Περιφέρεια Ηπείρου για 25 χρόνια, με δυνατότητα παράτασης για άλλα 10 χρόνια. Οι εκτάσεις αυτές θα αξιοποιηθούν για τη δημιουργία Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας. 

Προσδοκάται, σημειώνεται ότι «το έργο αυτό θα συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση δράσεων καινοτομίας, στη διατήρηση και αύξηση των θέσεων εργασίας και θα αποτελέσει ευρύτερο πόλο προσέλκυσης  και συνεργασίας ερευνητικών, εκπαιδευτικών,  κοινωνικών και επενδυτικών φορέων της ευρύτερης περιοχής». Και προστίθεται από το υπουργείο:

«Η στέγαση επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας – κλάδων Πληροφορικής, Επικοινωνιών, Βιοτεχνολογίας, Αγροτεχνολογίας, Δημιουργικής Βιομηχανίας, θα προωθήσει την Εφαρμοσμένη Έρευνα και την ανάπτυξη νέων προϊόντων στην Περιφέρεια Ηπείρου, με θετικές επιδράσεις στην ευρύτερη οικονομία της περιοχής και στη διάχυση της τεχνολογίας, ιδιαίτερα στους κλάδους Αγροτεχνολογίας, Βιοτεχνολογίας και Πληροφορικής. 

H δημιουργία του Πάρκου είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας για την Περιφέρεια Ηπείρου και αποτελεί άλμα στο μέλλον για την εισαγωγή καινοτομιών και νέας τεχνογνωσίας στην περιοχή και την ευρύτερη ανάπτυξη της οικονομίας της».

 

Στήριξη της 

επιχειρηματικότητας

Η έκταση αυτή βρίσκεται στο χώρο του λεκανοπεδίου απέναντι από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και όπως έχει εξαγγείλει η Περιφέρεια θα αξιοποιηθεί για τη δημιουργία εγκαταστάσεων για τη δημιουργία ενός Πάρκου Τεχνολογίας που θα υποστηρίξει και την άνοδο της επιχειρηματικότητας πάνω στο πεδίο της ψηφιακής τεχνολογίας που καταγράφεται στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια ενώ παράλληλα μπορεί να λειτουργήσει και σαν πόλος έλξης και νέων επιχειρήσεων.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ