Επικαιρότητα

Να δοθεί η συμφωνία στον λαό

Off

Τη σύμφωνη γνώμη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στην προοπτική διεξαγωγής δημοψηφίσματος ανακοίνωσε από τα Ιωάννινα όπου βρέθηκε για λίγες ώρες, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, στέλεχος του κόμματος του Γ. Παπανδρέου και πρώην υπουργός, αλλά και γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.
Σε μία εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα με την ελληνική οικονομία να επιστρέφει το πρώτο τρίμηνο του έτους, έστω και οριακά στην ύφεση, η αναγκαιότητα ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων και η επίτευξη μίας συμφωνίας που θα διευκολύνει τη ροή χρηματοδότησης καθίσταται εξαιρετικά αναγκαία.
Κομβικής σημασίας όμως σύμφωνα με τον κ. Καρχιμάκη για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος είναι να δοθούν όλα τα στοιχεία της επικείμενης συμφωνίας με τους εταίρους στον ελληνικό λαό. Προχώρησε μάλιστα στη σύγκριση της σημερινής κατάστασης με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και γενικότερα της χώρας, τον Οκτώβριο του 2011 όταν ο Γ. Παπανδρέου είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
«Όταν ο Γ. Παπανδρέου έθετε στον ελληνικό λαό την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, η χώρα είχε ήδη φτάσει σε μία συμφωνία για δάνεια 130 δισεκατομμυρίων ευρώ και για «κούρεμα» του χρέους της κατά 100 δισεκατομμύρια. Σήμερα η κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει το πλαίσιο της συμφωνίας στον ελληνικό λαό», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Καρχιμάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ όχι πάντως ιδιαίτερα σκληρή, ούτε και για το επίπεδο και τον τρόπο της διαπραγμάτευσης, αλλά κυρίως για την συμμαχία της όπως είπε, με τη δεξιά παράταξη σε διάφορες περιπτώσεις.
«Οι δεσμεύσεις με τις οποίες πήρε την ψήφο του ελληνικού λαού η κυβέρνηση, έχουν πάει πίσω. Μάς στεναχωρεί, ότι μία αριστερή κυβέρνηση, συμμαχεί με τη δεξιά παράταξη και αθωώνει με την Εξεταστική Επιτροπή την κυβέρνηση των Κ. Καραμανλή. Το ίδιο έκανε συνομολογώντας με τη δεξιά παράταξη για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το ίδιο έκανε και για την υπουργοποίηση του κ. Παπαγγελόπουλου, ενός ανθρώπου που ως διοικητής της ΕΥΠ, κάλυψε το σκάνδαλο των υποκλοπών, τη δολοφονία Τσαλικίδη και άλλα», τόνισε ο κ. Καρχιμάκης.
Επίσης, σημείωσε πως το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών θέλει η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία της, γιατί έχει αποδειχθεί πως οι συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις εμποδίζουν τη χώρα να ανακάμψει.
«Ο Γ. Παπανδρέου και το Κίνημά μας στηρίζουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης γιατί έτσι στηρίζουμε τον ελληνικό λαό. Ο Γ. Παπανδρέου δε θέλει να υποστεί η κυβέρνηση ό,τι υπέστη ο ίδιος που δολοφονήθηκε πολιτικά στη μέση της τετραετίας».

Το οδυνηρό παρελθόν
Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Καρχιμάκης έκανε μία εκτενή αναφορά σε όσα έγιναν την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον Γ. Παπανδρέου που όπως είπε ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, παίρνοντας από την κυβέρνηση Καραμανλή μία απασφαλισμένη χειροβομβίδα χρέους και κλήθηκε να αναμετρηθεί με την ιστορία.
«Έγινε μία τεράστια προσπάθεια διάσωσης της χώρας, η οποία λοιδορήθηκε, υπονομεύτηκε από όλες τις πλευρές. Ο Παπανδρέου όμως δεν ήταν αυτός που πρόλαβε να καταστρέψει σε τέσσερις μήνες τη χώρα, ούτε ήταν αυτός που εκτίναξε το έλλειμμα από τα 8 δισ. ευρώ το 2004 στα 36 δισ. ευρώ το 2009.
Εάν το ΠΑΣΟΚ είχε διατηρήσει την εσωτερική πολιτική συνοχή, και δεν είχε υπονομευτεί, οι εκλογές θα γίνονταν τον Οκτώβριο του 2013 και σήμερα η χώρα θα βρισκόταν σε άλλο επίπεδο, όπως και το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε ο κ. Καρχιμάκης, που έπλεξε το εγκώμιο των περιφερειακών μέσων ενημέρωσης που πληροφορούν και ενημερώνουν όπως είπε τους πολίτες με πιο καθαρό και υπεύθυνο τρόπο και χωρίς τις εξαρτήσεις των κεντρικών μέσων.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου