Επικαιρότητα

Από τη Δευτέρα… παράλληλες λαϊκές αγορές

Off

Από τη Δευτέρα 1 Μαρτίου και για έναν μήνα σε πρώτη φάση, ο δήμος Ιωαννιτών απέκτησε το δικαίωμα και θα υλοποιήσει τη λειτουργία παράλληλων λαϊκών αγορών.

Από την αρχή της πανδημίας και στο πλαίσιο των μέτρων για την αποτροπή διασποράς του ιού οι λαϊκές αγορές λειτουργούν με το 50% των παραγωγών, κάτι που δημιουργεί προβλήματα οικονομικής φύσεως στους παραγωγούς, αφού εργάζονται τις μισές ημέρες από τις προβλεπόμενες.

Το αίτημα του δήμου εγκρίθηκε και από τη Δευτέρα θα λειτουργούν παράλληλες λαϊκές αγορές σε παρακείμενους δρόμους και οικοδομικά τετράγωνα των ήδη εγκατεστημένων όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας.

Συγκεκριμένα θα λειτουργούν:

σχεδιασμός τίθεται σε εφαρμογή.

-Κάθε Δευτέρα παράλληλα λαϊκή αγορά θα λειτουργεί στα Σεισμόπληκτα στο χώρο του γηπέδου.

-Κάθε Τρίτη, στους Αμπελοκήπους στο οικοδομικό τετράγωνο που βρίσκεται δίπλα στο χώρο που γίνεται ήδη λαϊκή.

-Κάθε Παρασκευή στην Ανατολή, στις οδούς Χριστοφορίδου και Κερασούντος.

Κανονικά θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι λαϊκές αγορές στη Βρυσούλα, τα Καρδαμίτσια και τη Δροσιά, όπως κι αυτή στην Αγία Μαρίνα.

«Όλες οι λαϊκές λειτουργούν με το 50% των παραγωγών. Οι πολίτες μπορούν με ασφάλεια να κάνουν τις αγορές τους ωστόσο θα πρέπει να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα, όπως χρήση μάσκας και αποστάσεις» ανέφερε ο κ. Βλέτσας.

Διευκρίνισε ότι στις παράλληλες αγορές θα μετέχουν οι αδειοδοτημένοι παραγωγοί ενώ η λειτουργία τους μπορεί να παραταθεί πέραν του Μαρτίου κάτι που θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας και τα περιοριστικά μέτρα. 

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου