Επικαιρότητα

Οργανώνεται το σχήμα που θα «τρέξει» το Πάρκο Τεχνολογίας

Off

• Ο φορέας που θα συσταθεί ενδεχομένως στα πρότυπα μίας αναπτυξιακής εταιρείας θα έχει εταίρους – μετόχους που θα σταθούν στο πλευρό της Περιφέρειας Ηπείρου • Ενδιαφέρον ήδη από την Τράπεζα Ηπείρου

Η προοπτική για την ανέγερση και λειτουργία του Πάρκου Τεχνολογίας και Έρευνας στα Ιωάννινα, μετά την οριστικοποίηση της παραχώρησης της έκτασης των 40 στρεμμάτων από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης απασχολεί σοβαρά όχι μόνο την Περιφέρεια Ηπείρου αλλά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Η λειτουργία άλλωστε του Πάρκου δεν μπορεί παρά να γίνει μέσα από έναν φορέα που θα συσταθεί ενδεχομένως στα πρότυπα μίας αναπτυξιακής εταιρείας με εταίρους – μετόχους που θα σταθούν στο πλευρό της Περιφέρειας Ηπείρου.

Το βέβαιο είναι ότι σε αυτόν τον φορέα – εταιρεία δεν θα συμμετέχουν οι επιχειρήσεις που θα εγκατασταθούν ως φιλοξενούμενες στο Πάρκο και πως επίσης η Περιφέρεια Ηπείρου θα είναι ένας εκ των βασικών μετόχων.

 

Ενδιαφέρον

Ήδη, η προοπτική για την λειτουργία του Πάρκου που σε πλήρη ανάπτυξη υπολογίζεται ότι θα φιλοξενεί επιχειρήσεις που θα απασχολούν έως και 1500 εργαζόμενους, προκαλεί το έντονο ενδιαφέρον οικονομικών παραγόντων του τραπεζικού τομέα.

Όπως ανέφερε σε χθεσινές του δηλώσεις ο Αλ. Καχριμάνης ήδη η Τράπεζα Ηπείρου έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να μετέχει στη σύσταση της εταιρείας, τουλάχιστον με το 1/3 του κεφαλαίου που θα απαιτηθεί.

Παράλληλα, όμως, πληροφορίες αναφέρουν πως και άλλο πιστωτικό ίδρυμα (σ.σ. φέρεται να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον η Αναπτυξιακή Τράπεζα) έχει ήδη ξεκινήσει τις διερευνητικές επαφές με την Περιφέρεια Ηπείρου.

 

Νέες εταιρίες

Αξιοσημείωτο είναι επίσης όπως επιβεβαίωσε ο Αλ. Καχριμάνης στις χθεσινές του δηλώσεις ότι εκτός από τις εταιρείες που έχουν ήδη εγκατασταθεί στα Γιάννενα και που θα μετεγκατασταθούν στο Πάρκο, στο μεσοδιάστημα από τις αρχές του 2020 μέχρι και χθες έχει εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον και από άλλες εταιρείες που κινούνται στο ίδιο αντικείμενο.  «Είναι μεγάλη η ευθύνη και το άγχος για να προχωρήσει γρήγορα η υπόθεση αυτή, αλλά παράλληλα είναι πολύ σημαντικό να ακούμε από όλους ότι υπάρχει εξαιρετικό προσωπικό από τη Σχολή Πληροφορικής στα Γιάννενα, αλλά επίσης από την Άρτα και την Κοζάνη, στο οποίο θέλουν να επενδύσουν οι εταιρείες αυτές. Αντιλαμβάνεται καθένας τι μπορεί να σημαίνει για τα Γιάννενα και την Ήπειρο ολόκληρη η λειτουργία ενός τέτοιου Πάρκου με 1500 άτομα προσωπικό», σημείωσε ο Αλ. Καχριμάνης.

Το ΒΙΟ.ΠΑ. Θεσπρωτίας

Εκτός από το ενδιαφέρον για το Πάρκο Τεχνολογίας ο Περιφερειάρχης τόνισε πως έχει εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον για την εγκατάσταση εταιρειών logistics στο Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας. Καταλήγοντας και αφού έκανε μία ιστορική αναδρομή στο πως ξεκίνησε να υλοποιείται η πρόταση αρχικά από την εταιρεία P&I και στη συνέχεια με ακόμη μεγαλύτερη ένταση από την Team Viewer, ο κ. Καχριμάνης εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανό και τον προκάτοχό του κ. Βορίδη, προς υπηρεσιακούς παράγοντες, προς τον Πρωθυπουργό που ανέλαβε μία προσωπική δέσμευση να συμβάλλει στην απεμπλοκή των διαδικασιών αλλά πάνω απ’ όλα «σε αυτούς τους επενδυτές, που μας άνοιξαν τα μάτια για το προσωπικό που υπάρχει στην περιοχή και τις δυνατότητες που έχουμε να φτιάξουμε ένα Πάρκο πρωτοποριακό για την Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου