Επικαιρότητα

Προστέθηκαν στο «κόκκινο», Ηγουμενίτσα και Άρτα

Off

Στην κατηγορία του αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) μπήκαν από χθες οι δήμοι Ηγουμενίτσας και Άρτας που παρουσιάζουν τις τελευταίες ημέρες έξαρση του επιδημιολογικού φορτίου.

Στην Θεσπρωτία καταγράφηκαν την Παρασκευή 17 νέα κρούσματα ενώ στην Άρτα 11.

Στα Γιάννενα ο ΕΟΔΥ κατέγραψε 16 νέα κρούσματα και έξι στην Πρέβεζα.

Οι αποφάσεις ανακοινώθηκαν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά κατά την εβδομαδιαία αναλυτική ενημέρωση στην οποία επισημάνθηκε ότι ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν οι κάτοικοι στους δήμους Σουλίου και Φιλιατών όπου επίσης παρουσιάζεται αυξητική τάση του επιδημιολογικού φορτίου.

Όπως έχει αποδειχθεί από την ιχνηλάτηση, διαπιστώνεται ότι τα κρούσματα των τελευταίων ημερών οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην αυξημένη κινητικότητα μεταξύ των τριών δήμων της Θεσπρωτίας.

Στην Ηγουμενίτσα ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων πενταπλασιάστηκε σε μία εβδομάδα ενώ στο δήμο Αρταίων τα ενεργά κρούσματα από έξι έφτασαν τα 64 επίσης στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Στην ίδια κατηγορία του αυξημένου κινδύνου παραμένει ο δήμος Ζίτσας ενώ στην ευρύτερη περιφέρεια στην κατηγορία «κόκκινο» εντάσσεται η Λευκάδα στην οποία εξαπλασιάστηκαν τα ενεργά κρούσματα την τελευταία εβδομάδα.

 

Περιορισμοί στην Κακαβιά

Αλλαγές όμως ανακοινώθηκαν και στην  χερσαία διάβαση της Κακαβιάς όπου το ωράριο εισόδου από την Δευτέρα θα είναι από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα.

Το όριο των ατόμων που θα εισέρχονται στη χώρα περιορίζεται από τα 700 στα 400 ημερησίως, συμπεριλαμβανομένων και των οδηγών φορτηγών οχημάτων οι οποίοι επίσης θα υποβάλλονται  υποχρεωτικά σε rapid test.

Εξακολουθεί να ισχύει η υποχρέωση επίδειξης αρνητικού τεστ 72 ωρών για όλους τους εισερχόμενους, ενώ το διάστημα της καραντίνας για όλους όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα αυξάνεται από τις 7 στις 14 ημέρες.

 

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου