Τελευταία Νέα

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 10:46
Τελευταία Ενημέρωση: 01 Μαρτίου 2021
Χωρίς κατηγορία

Σε επικίνδυνο σημείο η εξέλιξη της πανδημίας

Off

Σε εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο εξακολουθεί να βρίσκεται η εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή, με τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων της τελευταίας εβδομάδας μόνο να ανέρχεται σε 124, σύμφωνα με την ενημέρωση του δημ. συμβουλίου από τον δήμαρχο Μ. Ελισάφ, χωρίς σε αυτά να συνυπολογίζονται τα χθεσινά (19 στα Ιωάννινα) κρούσματα. 

Στην καθιερωμένη πλέον ενημέρωση από τον κ. Ελισάφ για την πορεία της πανδημίας στην περιοχή, έγινε μία εκτενής αναφορά στην επιβάρυνση που δέχονται τα δύο νοσοκομεία της πόλης, όπως όμως και της Ηπείρου, με τον δήμαρχο να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο νοσοκομείο της Άρτας, το οποίο είναι αυτό που δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση από όλα τα υπόλοιπα. 

Στο νοσοκομείο Χατζηκώστα νοσηλεύονται 16 ασθενείς σε κλίνες Covid και δύο σε ΜΕΘ, ενώ στο Πανεπιστημιακό νοσηλεύονται 25 ασθενείς στις Μονάδες Λοιμωδών και η πληρότητα στη ΜΕΘ είναι στο 50%.

«Η λήψη επιπρόσθετων μέτρων όταν δεν τηρούνται αυτά που ισχύουν είναι μία ανέξοδη υπόθεση» τόνισε ο δήμαρχος σημειώνοντας την ανάγκη τήρησης των μέτρων.

Μάλιστα τόνισε ότι η κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην πόλη, με εικόνες συνωστισμού, είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.

Πρόσθεσε ωστόσο, πως είναι ενθαρρυντικός ο ρυθμός των εμβολιασμών στην περιοχή, απευθύνοντας έκκληση στους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη, να το πράξουν το συντομότερο.

 

Ενστάσεις

Η Όλυ Τσουμάνη στάθηκε από την πλευρά της στις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία, που δημιουργούν, όπως είπε το μείζον πρόβλημα στις δομές υγείας, ενώ για το νοσοκομείο Χατζηκώστα και για τα κρούσματα σε υγειονομικούς τόνισε, πως αποτελεί πέραν των υπολοίπων και ένα κακό παράδειγμα για ανεπαρκή ιχνηλάτηση εντός του νοσοκομείου. Ζήτησε επίσης και ενημέρωση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Οικονομικών Φ. Βάββα σχετικά με το εάν στην πλατφόρμα στην οποία μπορούν οι πληττόμενοι επαγγελματίες του δήμου, να υποβάλλουν αίτηση απαλλαγής από τα ανταποδοτικά, για το 2021, θα προστεθεί και η περίοδος από τον Μάρτιο μέχρι και το τέλος του 2020.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ