Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 07:40
Τελευταία Ενημέρωση: 03 Μαρτίου 2021
Επικαιρότητα

Δυσκολίες που πρέπει να ξεπεραστούν για το νέο Δημαρχείο

Off

Ο πρόεδρος της ΚΕΠΑΒΙ Α.Ε Παύλος Κούργιας για τον διάλογο που γίνεται για το κτίριο, αλλά και για τις αναφορές του Νίκου Γκόντα στο δημοτικό συμβούλιο

Προ εκπλήξεως βρέθηκαν τα μέλη του ΔΣ της ΚΕΠΑΒΙ Α.Ε ακούγοντας τον πρώην δήμαρχο και επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» Νίκο Γκόντα, να διατυπώνει την καταγγελία για τα μισθώματα της ΚΕΠΑΒΙ στο χώρο και κυρίως για το πού καταλήγουν αυτά, κάνοντας λόγο ακόμη και για ενδεχόμενο νομικής διερεύνησης για τυχόν ευθύνες που προκύπτουν. 

Ο κ. Γκόντας, η παράταξη του οποίου είναι συμπράττουσα με την παράταξη Ελισάφ και συναποτελούν με την παράταξη «Γιάννενα Τώρα» τη δημοτική πλειοψηφία, λαμβάνει μέρος στις συζητήσεις για τη μετεγκατάσταση του δημαρχείου στο ΚΕΠΑΒΙ. Ωστόσο, στη συνεδρίαση του δημ. συμβουλίου, υποστήριξε χαρακτηριστικά πως ο δήμος Ιωαννιτών έκανε «τα στραβά μάτια», για να στηρίξει τον κλάδο της αργυροχοϊας που πλήττεται, στις διαδικασίες της μίσθωσης χώρων στο ΚΕΠΑΒΙ, ενώ θα μπορούσε να παρέμβει, αφού ο δήμος μετέχει με το 50% των μετοχών στην εταιρεία.

«Τα μισθώματα που καταβάλλονται στο ΚΕΠΑΒΙ πού πηγαίνουν; Εκεί είναι πέντε – έξι άνθρωποι αυτή τη στιγμή που θέλουν να πάει εκεί το δημαρχείο. Οι υπόλοιποι τι κάνουν; Μοιράζονται τα χρήματα από τα ενοίκια;», είπε χαρακτηριστικά, σε μία παρέμβαση, που έμεινε αναπάντητη και ασχολίαστη στο δημ. συμβούλιο.

Η απάντηση δόθηκε χθες από τον πρόεδρο της ΚΕΠΑΒΙ Α.Ε Παύλο Κούργια, που με δηλώσεις του στο ITV εξέφρασε καταρχάς την δυσάρεστη έκπληξη για τη δημόσια τοποθέτηση του κ. Γκόντα, με τη μορφή καταγγελίας μάλιστα, κρατώντας ωστόσο διακριτές αποστάσεις από το ενδεχόμενο η δημοτική αρχή, να επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον κ. Γκόντα ως «λαγό» για το επόμενο στάδιο των συζητήσεων με την ΚΕΠΑΒΙ Α.Ε.

«Δεν θέλω να πιστέψω, ότι ο κ. Γκόντας λειτούργησε με αυτό το σκεπτικό. Με τον δήμο έχουμε μία ανοιχτή συζήτηση σε καλό κλίμα και με αμοιβαία καλή διάθεση, που δεν ξέρουμε αν ευοδωθεί ή όχι. Βρεθήκαμε προ εκπλήξεως όμως, γιατί ο κ. Γκόντας που διετέλεσε οκτώ χρόνια δήμαρχος στην πόλη θα έπρεπε να γνωρίζει, ότι ο δήμος δεν έχει το 50% των μετοχών της εταιρείας, αλλά το 4,08% όσο και η περιφέρεια Ηπείρου και το υπ. Οικονομικών. Το υπόλοιπο ποσοστό είναι ισομερώς κατανεμημένο στους 43 μετόχους – ασημουργούς. ΘΑ μπορούσε να έρθει σε επαφή με το ΔΣ της εταιρείας ή να ρωτήσει τον νόμιμο εκπρόσωπο του δήμου στο ΔΣ. Η ΚΕΠΑΒΙ Α.Ε υπογράφει συμβόλαια που κατατίθενται στην Εφορία, γίνεται ετήσια απολογιστική Γ.Σ των μετόχων, εγκρίνεται ο ισολογισμός που ελέγχεται από ορκωτούς λογιστές. Δε γίνεται να διατυπώνονται αιχμές για το που μοιράζονται τα χρήματα από τα μισθώματα», ανέφερε ο κ. Κούργιας.

 

Δύσκολη 

η μετεγκατάσταση

Η συγκεκριμένη αναφορά του κ. Γκόντα μετατόπισε, όπως ήταν φυσικό το επίκεντρο του ενδιαφέροντος από τις συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ δήμου και ΚΕΠΑΒΙ για το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης του δημαρχείου. Ωστόσο, ο κ. Κούργιας ρωτήθηκε σχετικά με τις συζητήσεις για το πώς εξελίσσονται και κυρίως για το εάν η Α.Ε διακρίνει πως υπάρχουν περιθώρια επίτευξης συμφωνίας μ τον δήμο Ιωαννιτών.

«Συμμετέχουμε σε αυτόν τον διάλογο με καλή διάθεση και οι δύο πλευρές, και με την γνώση, ότι η πόλη χρειάζεται να έχει ένα σύγχρονο δημαρχείο. Το βλέπουμε όμως πολύ δύσκολο για να προχωρήσει η ιστορία στο ΚΕΠΑΒΙ για μία σειρά λόγων. Είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο, αν ξεπεράσουμε κάποια προβλήματα που υπάρχουν», τόνισε ο κ. Κούργιας.

Τέλος, διατύπωσε αιχμές προς την προηγούμενη δημοτική αρχή για το γεγονός, ότι ενώ η ΚΕΠΑΒΙ Α.Ε ήταν ενήμερη για την έναρξη εκπόνησης μίας μελέτης για τον περιβάλλοντα χώρο, εντούτοις δεν ενημερώθηκε ποτέ για την ολοκλήρωσή της, αλλά ούτε και για τις προθέσεις του δήμου τότε.

«Απλώς πληροφορηθήκαμε κάποια στιγμή, ότι ολοκληρώθηκε η μελέτη και μετά σιγήν ιχθύος… Αυτή η καθυστέρηση μας δημιούργησε επιπλέον προβλήματα γιατί η εταιρεία βρισκόταν τότε σε μία δύσκολη οικονομική κατάσταση και δε μπορούσαμε να παρέμβουμε σε τίποτε, περιμένοντας τον δήμο. Ευτυχώς, πάντως, από τότε μέχρι σήμερα, η εταιρεία αντιμετώπισε με διαφορετικό τρόπο τις δυσκολίες και σήμερα βρίσκεται σε μία πολύ καλή κατάσταση», κατέληξε ο κ. Κούργιας. 

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ