Πολιτισμός

Μια Γιορτή Χορού για όλους στην πλατεία

Off

Μια «Γιορτή Χορού», θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία των Ιωαννίνων με τη διοργάνωση του Παραρτήματος Ιωαννίνων του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού (CID) και την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών.
Από τις 12 και μέχρι τις 2 το μεσημέρι, χορευτικές ομάδες του Δήμου μας, πολιτιστικοί σύλλογοι και σχολές χορού, θα μεταδώσουν το κέφι τους και την αγάπη τους για τον παραδοσιακό, αλλά και τον σύγχρονο χορό, σε όσους συμμετάσχουν στην εκδήλωση.
Η «Γιορτή Χορού» πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού και την ίδρυση του Παραρτήματος Ιωαννίνων του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού (CID). 
Ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Τουρισμού του Δήμου Ιωαννιτών, Νίκος Γκόλας, η Πρόεδρος του παραρτήματος Αθηνών του CID, Μαριγούλα Κρητσιώτου και η Βίκυ Γκούμα, Πρόεδρος του παραρτήματος Ιωαννίνων, κάλεσαν τους Γιαννιώτες, κάθε ηλικίας, να συμμετάσχουν αύριο το μεσημέρι στη «Γιορτή Χορού» στην κεντρική πλατεία.
Όπως τόνισε ο κ. Γκόλας «ο Δήμος Ιωαννιτών στηρίζει τις εκδηλώσεις που δίνουν ζωντάνια στην πόλη μας και την ευκαιρία στους συμπολίτες μας να περάσουν κάποιες όμορφες ώρες. Ο χορός είτε παραδοσιακός, είτε σύγχρονος, είναι μια μορφή τέχνης, είναι μια ανθρώπινη έκφραση, που δίνει αυτή την αίσθηση της ξενοιασιάς που όλοι την έχουμε ανάγκη».
Η κ. Γκούμα, προσκάλεσε όλους τους συμπολίτες μας, να συμπράξουν «με απλά ή πολύπλοκα χορευτικά βήματα» στη γιορτή. Αναφέρθηκε στο φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού, ένα μήνυμα «που μας παροτρύνει να εμπλουτίσουμε τις χορογραφίες μας με περισσότερες τέχνες εντεταγμένες σε αυτές, αρχίζοντας από τις κλασικές τέχνες: ζωγραφική, γλυπτική, θέατρο, μουσική, ποίηση, αρχιτεκτονική, καθώς και πιο μοντέρνες μορφές όπως η φωτογραφία, ο κινηματογράφος, τα πολυμέσα, ο σχεδιασμός φωτισμού και γενικότερα οποιαδήποτε μορφή τέχνης». 
Στο ίδιο πνεύμα η κ. Κρητσιώτου αναφέρθηκε στο «διάλογο» που στήνει ο χορός με κάθε άλλη τέχνη, τονίζοντας πως «ο χορός είναι το πρωταρχικό ερέθισμα για κάθε μορφή τέχνης γιατί ένα σώμα που χορεύει κάνει τέχνη».
Οι χορευτικές ομάδες που συμμετέχουν στην «Γιορτή Χορού» στην κεντρική πλατεία είναι: Χοροκίνηση, Suerte Academia De Baile, Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων, Ritmo Nuevo, Danza Ardiente, Gymnastics (Γ. Χρόνης), ZCLU by Jules and Sophia, Πολιτιστικός Σύλλογος Κατσικά, Zumba by Mary and Lena.
Η σχολή  Music School Of Dance έχει τη μουσική επιμέλεια της έναρξης της εκδήλωσης.
Παράλληλα με τη «Γιορτή Χορού» θα πραγματοποιηθεί από την κ. Κρητσιώτη σεμινάριο παραδοσιακών χορών με θέμα την Κάρπαθο
Το σεμινάριο θα ξεκινήσει στις 3,30 το μεσημέρι στην σχολή χορού Χοροκίνηση στην οδό Κουντουριώτη 28 , θα διαρκέσει 2 ώρες και απευθύνεται σε όλους και όλες.

 

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ