Χωρίς κατηγορία

Προβληματισμός για την πολιτιστική μας κληρονομιά

Off

Εκατόν πέντε χιλιάδες υποψήφιοι μπήκαν από χτες στον αγώνα των Πανελλήνιων Εξετάσεων διεκδικώντας τις 68.345 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (44.200 στα Πανεπιστήμια και 24.145 στα ΤΕΙ).
Το ξεκίνημα έγινε με μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας το οποίο και πάντα προκαλεί ευρύτερο ενδιαφέρον λόγω του θέματος που επιλέγεται για έκθεση.
Φέτος, προτιμήθηκε, κείμενο του Ομότιμου Καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών  Βασ. Λαμπρινουδάκη για την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων. «Εμείς και οι αρχαίοι χώροι θέασης και ακρόασης» ήταν ο τίτλος του κειμένου και ζητήθηκε και από τους υποψηφίους να εκφωνήσουν λόγο 500-600 λέξεων για τον τρόπο αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς, να εξηγήσουν δηλαδή γιατί το κοινό και οι νέοι πρέπει να προσεγγίσουν τους χώρους της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Το θέμα θεωρήθηκε βατό από τους μαθητές που είχαν προετοιμαστεί για ανάλογα θέματα ενώ η επικαιρότητα έστελνε τα δικά της μηνύματα αφού χτες ήταν η Διεθνής Ημέρα των μουσείων. 
Η πρώτη μέρα των εξετάσεων κύλησε καλά σε όλη τη χώρα.
Ικανοποιημένος ο Αναπληρωτής Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων Γιάννης Ντούρος. Ο κ. Ντούρος αναφερόμενος στη διαδικασία στα Ιωάννινα είπε ότι όλα πήγαν καλά τονίζοντας την έγκαιρη προσέλευση των καθηγητών στις θέσεις τους.  
Σε υψηλά επίπεδα και η προσέλευση των μαθητών, καθώς σε σύνολο 1234 μαθητών υπήρξαν μόνο 24 απόντες.
Οι εξετάσεις θα συνεχιστούν την ερχόμενη Τετάρτη με τα μαθήματα Γενικής Παιδείας της Βιολογίας, της Φυσικής, των Μαθηματικών και της Ιστορίας. 

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου