Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 05:54
Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μαΐου 2015
Επικαιρότητα

Σε φάση κινητοποιήσεων ο κόσμος της Υγείας

Off

Σε φάση κινητοποιήσεων εισέρχεται ο κόσμος της Υγείας μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στον κλάδο. 
Γιατροί και εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία συγκροτούν κοινό μέτωπο και κατέρχονται σε 24ωρη απεργία στις 20 Μαΐου με συγκέντρωση στα Γιάννενα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
Στήριξη στις κινητοποιήσεις που αποφασίζουν οι συνελεύσεις των νοσοκομείων, παρέχει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, όπως αντίστοιχα κάνουν και τα σωματεία των εργαζομένων
Ο Γιώργος Πρέντζας από την πλευρά των εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων σε δηλώσεις του χτες αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί με υποστελέχωση, μειωμένους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων κ.α
Ανάλογα, ο Γεράσιμος Αραβανής μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Χατζηκώστα. Αναφέρθηκε στη δύσκολη κατάσταση στην δημόσια Υγεία.
Το μέλος της ΕΙΝΗ Μπάμπης Παππάς τέλος, κάλεσε στην απεργία όλους τους εργαζόμενους στην Υγεία ώστε να διατρανώσουν την αντίθεσή τους διεκδικώντας άμεσες λύσεις στα προβλήματα των δημόσιων νοσοκομείων. 
Μεταξύ άλλων τα αιτήματα αφορούν την κατάργηση του νομικού πλαισίου και των αποφάσεων που εμπορευματοποιούν την Υγεία, των πληρωμών των ασφαλισμένων για φάρμακα, εξετάσεις και νοσήλια, την άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών θέσεων κ.α
Κάλεσμα συμμετοχής στα μέλη του στην πανυγειονομική απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης, απευθύνει και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, με τον πρόεδρό του, να αναφέρεται στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα δημόσια νοσοκομεία και γενικότερα στο χώρο της υγείας τους τελευταίους μήνες.
«Η κατάσταση είναι δραματική και ολοένα και περισσότερο οδηγούμαστε στην πλήρη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας. Τα αιτήματα της αυριανής απεργίας μας αφορούν όλους μια μάλιστα άμεσα», τόνισε σε δηλώσεις του, για να αναφερθεί στα βασικά αιτήματα των συνταξιούχων ΙΚΑ που είναι η δημόσια δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, η κατάργηση του νομικού πλαισίου και των αποφάσεων εμπορευματοποίησης της υγείας, η κατάργηση όλων των πληρωμών των ασφαλισμένων για φάρμακα, η άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για την κάλυψη των κενών θέσεων και η άμεση κατάργηση της εισφοράς των συνταξιούχων στον κλάδο υγείας. 
Ο Σύλλογος Γυναικών νομού Ιωαννίνων της ΟΓΕ καλεί τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις συνταξιούχους, τις νέες γυναίκες να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση οργανώνει το ΠΑΜΕ την Τετάρτη 20 Μαΐου στις 12:30μ.μ. στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, μέρα απεργίας των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας.
«Τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας – Πρόνοιας, στα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ είναι εκρηκτικά και χειροτερεύουν διαρκώς. Υπολειτουργούν τα πολυϊατρεία και τα Κέντρα Υγείας, τα ιδρύματα Πρόνοιας έχουν καταντήσει ερείπια από τα οποία λείπουν ακόμα και υλικά καθαριότητας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε σταδιακή αύξηση της νοσηρότητας και της επιδείνωσης της υγείας των λαϊκών στρωμάτων λόγω της επιδείνωσης των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας αλλά και των βαθιών ανατροπών στο δημόσιο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας.
Οι γυναίκες έχουν πρόσθετες και εξειδικευμένες ανάγκες για υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας οι οποίες προκύπτουν από το βιολογικό και κοινωνικό ρόλο της μητρότητας. Η υγεία πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό, δικαίωμα του κάθε ανθρώπου. Δεν είναι προσωπική ή οικογενειακή υπόθεση αλλά ευθύνη και υποχρέωση του κράτους να την εξασφαλίζει ισότιμα και δωρεάν για όλους μέσα από ένα ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.
Διεκδικούμε ότι μας ανήκει, με προτεραιότητα στην πρόληψη αλλά και την αναβάθμιση του συστήματος υγείας», αναφέρεται στο κάλεσμα.

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου