Ήπειρος

Νέα έρευνα για τις παρατυπίες στα πιστοποιητικά

Off

Πολύ μεγαλύτερο από ότι αρχικά είχε φανεί και από ότι αναμενόταν είναι το κρούσμα διαφθοράς στην υπηρεσία δημοτολογίου του δήμου Ιωαννιτών, αναφορικά με την υπόθεση χορήγησης πλαστών πιστοποιητικών ιθαγένειας σε Αλβανούς πολίτες. 
Τουλάχιστον αυτό προκύπτει μέσα από τη διενέργεια της ΕΔΕ, κατά την οποία διαπιστώθηκαν και άλλες παρατυπίες, με συνέπεια να διαταχθεί η διενέργεια και συμπληρωματικής ΕΔΕ, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. 
Όπως επιβεβαίωσε με χθεσινές του δηλώσεις ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, κατά τη διενέργεια του ελέγχου διαπιστώθηκαν και άλλες σοβαρές παρατυπίες, που αυξάνουν ποσοτικά τις περιπτώσεις, οι οποίες αναδύουν το άρωμα της διαφθοράς.
Διευκρίνισε όμως πως δεν προκύπτει, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, εμπλοκή άλλων υπαλλήλων του δήμου, αλλά η αναζήτηση και ο εντοπισμός ευθυνών επικεντρώνεται στο πρόσωπο που είχε εντοπιστεί από την αρχή.
Η υπόθεση θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη, μετά την ολοκλήρωση της συμπληρωματικής ΕΔΕ, ενώ ένα δεύτερο ζήτημα έχει να κάνει με τις υπηρεσιακές ευθύνες και τον τρόπο με τον οποίο αυτές θα αποδοθούν σε όσους τις έχουν.
«Είναι μια καθαρά υπηρεσιακή διαδικασία. Η πολιτική στάση της δημοτικής αρχής σ’ όλα αυτά τα φαινόμενα είναι κάθετη αντιμετώπιση, πλήρης διαφάνεια και σε σχέση με το ζήτημα θα επιληφθούν οι αρμόδιοι φορείς. Από την πλευρά του δήμου όλες οι ενέργειες συντείνουν στη λογική της διαφάνειας και της καταπολέμησης της διαφθοράς», ανέφερε ο Θ. Μπέγκας.
Η υπόθεση ήρθε στο προσκήνιο μετά από αλληλογραφία του δήμου Ιωαννιτών και του Προξενείου στο Αργυρόκαστρο, όπου εντοπίστηκαν αρχικά, 14 πλαστά πιστοποιητικά χορήγησης ιθαγένειας σε Αλβανούς πολίτες. Ο έλεγχος επεκτάθηκε και πλέον τα αποτελέσματα της έρευνας είναι πολύ σοβαρότερα από αυτά που είχαν εκτιμηθεί αρχικά.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου