Αθλητικά

Να ανοίξουν άμεσα τα ανοιχτά γήπεδα και τα κλειστά γυμναστήρια

Off

Παρέμβαση για τον αθλητισμό κάνει η περιφερειακή παράταξη «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο» ασκώντας κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και σε Περιφερειακή Αρχή και Δημοτική Αρχή.

«Η πανδημία δεν αποκαλύπτει μόνο τις ταξικές εμμονές και τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών στα θέματα της παιδείας, της υγείας, των μεταφορών και κάθε κρατικής παροχής προς τους πολίτες, αλλά αποκαλύπτει και την προσήλωση τους στην απαξίωση κάθε δημόσιας παροχής και μέριμνας σε ό,τι αφορά στον ερασιτεχνικό και μαζικό αθλητισμό. Η κυβέρνηση, ένα χρόνο σχεδόν τώρα, έχει παύσει οποιαδήποτε δραστηριότητα στο σύνολο του ερασιτεχνικού αθλητισμού ενώ την ίδια στιγμή προκλητικά έχει επιτρέψει την συνέχιση της διεξαγωγής των επαγγελματικών πρωταθλημάτων ή κάποιων ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων της Α’ κατηγορίας, με την δικαιολογία ότι έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν τεστ. Αυτή η απόφαση στερεί την άσκηση από χιλιάδες παιδιά, καταρρακώνει την ψυχική τους υγεία και σβήνει τα όνειρά τους», τονίζει και προσθέτει, μεταξύ άλλων: 

«Ο αθλητισμός είναι λαϊκό αγαθό που συνάδει με την ολόπλευρη ανάπτυξη του ανθρώπου, την βελτίωση της υγείας και της ζωής του και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται. Κύριος χορηγός, αν όχι αποκλειστικός, πρέπει να είναι το κράτος μεριμνώντας για την εξασφάλιση των αθλητικών εγκαταστάσεων, την «μαζικοποίηση» του αθλητισμού δηλαδή την όσο μεγαλύτερη προσέλευση και συμμετοχή των πολιτών σε αθλητικές δραστηριότητες και την υλικοτεχνική υποδομή στις οποίες θα έχει πρόσβαση το σύνολο της κοινωνίας και δεν θα παραχωρούνται για εκμετάλλευση στα πιο ισχυρά σωματεία και τους ιδιοκτήτες τους και τους εκλεκτούς. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός σε κάθε περίοδο, αλλά ιδιαίτερα στη περίοδο της πανδημίας και στην περίοδο μετά την πανδημία όπου οι οικονομικές δυνατότητες των αθλητικών σωματείων και των εργαζομένων είναι περιορισμένες θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν από τους τακτικούς προϋπολογισμούς του κράτους, των Δήμων και των Περιφερειών ώστε να σταματήσουν να είναι μόνιμοι αιμοδότες των αθλητικών σωματείων οι οικογένειες των αθλητών»

Ως προς τα αιτήματα, η ΑΡΠΗ θεωρεί ότι  είναι επιτακτική ανάγκη:  «Να ανοίξουν άμεσα τα ανοιχτά γήπεδα και τα κλειστά γυμναστήρια.  

-Για άμεση επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, πάντοτε μέσα στο πλαίσιο  των αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων και κανόνων που απαιτούνται. 

-Να επιτραπεί η λειτουργία των Ακαδημιών με βάση το ειδικό υγειονομικό πρωτόκολλο που εφαρμόζεται ήδη στα Δημοτικά Σχολεία και στα Γυμνάσια.

-Να διενεργούνται δωρεάν τεστ σε όλους τους αθλούμενους σε εβδομαδιαία βάση.

-Να αυξηθεί η τακτική επιχορήγηση των αθλητικών ομοσπονδιών και των ερασιτεχνικών σωματείων ώστε να μην χρειάζεται η παρέμβαση του τοπικού  παράγοντα – χορηγού, εξαρτώμενου κατά καιρούς από βουλευτές, τοπικούς άρχοντες κ.λ.π. 

-Τα ειδικά έσοδα των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων δεν θα πρέπει να φορολογούνταν από το κράτος.

-Να εκσυγχρονιστούν οι υπάρχουσες και να κατασκευαστούν νέες σύγχρονες, δημόσιες, ανοιχτές και δωρεάν σε όλους τους πολίτες αθλητικές εγκαταστάσεις. 

– Να ενισχυθεί σε επιστημονικό προσωπικό, υποδομές και χρηματοδότηση ο αθλητισμός στα σχολεία και στις γειτονιές».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ