Επικαιρότητα

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ Στήριξη στον εμβολιασμό των φοιτητών στις Κλινικές

Off

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου στηρίζει το αίτημα των φοιτητών Ιατρικής που είναι σε Κλινικές, να εμβολιαστούν.

«Η εκ νέου ακύρωση όλων των ραντεβού εμβολιασμών φοιτητών του 6ου έτους, αποδεικνύει πως η προστασία της υγείας τους, των συναδέλφων υγειονομικών και των ασθενών, αλλά  και η διεξαγωγή του κλινικού εκπαιδευτικού έργου με ασφάλεια εντός και εκτός κλινικών δεν αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση  και τους τοπικούς αρμόδιους υγειονομικούς φορείς. Η συντριπτική πλειοψηφία των 6ετών φοιτητών είχε δηλώσει ρητά εδώ και μήνες την βούληση να εμβολιαστεί,  ωστόσο 2,5  μήνες μετά μένουν ακόμα στον αέρα.

Ως ΕΙΝΗ βρισκόμαστε στο πλευρό του συλλόγου φοιτητών της Ιατρικής, που μέσα από την τεκμηριωμένη  και οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση ανέδειξε την ανάγκη εμβολιασμού των φοιτητών που ασκούνται στις κλινικές. Σε προτεραιότητα  μαζί με τους υγειονομικούς, για την προστασία της υγείας τόσο των ιδίων όσο και των ασθενών που νοσηλεύονται στο ΠΓΝΙ», αναφέρει η ΕΙΝΗ και προσθέτει:. 

«Απευθύνουμε αιτήματα προς το Τμήμα της Ιατρικής  και την  Επιτροπή Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ζητώντας το αυτονόητο, δηλαδή τον άμεσο εμβολιασμό των φοιτητών Ιατρικής που βρίσκονται στα κλινικά έτη. 

Θεωρούμε απαράδεκτο τα Γιάννενα να βρίσκονται στο κόκκινο και να μην ακολουθούνται οι λογικές πρακτικές που προστατεύουν τη δημόσια υγεία». 

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ