Ήπειρος

Ευαισθητοποίηση για την προστασία των ποταμών

Off

Η ενημέρωση των πολιτών και η ευαισθητοποίηση των αρχών και υπηρεσιών για την προστασία των υδάτινων ποτάμιων οικοσυστημάτων της Ηπείρου από κάθε είδους παράνομες ενέργειες, βρίσκεται στο επίκεντρο της ημερίδας που συνδιοργανώνουν οι Αθλητικοί Σύλλογοι Ερασιτεχνικής Αλιείας Ιωαννίνων και Κόνιτσας και ο Πανελλήνιος Σύλλογος προστασίας της άγριας πέστροφας. 
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Μαΐου στο δημαρχείο Κόνιτσας στην καρδιά μίας ευαίσθητης οικολογικά περιοχής, που διαθέτει τα περισσότερο επιβαρυμένα ίσως, ποτάμια οικοσυστήματα.
Αυτό ανέφεραν άλλωστε και οι εκπρόσωποι των διοργανωτών, με τον Κ. Φρίγκα πρόεδρο του ΑΣ Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων να επισημαίνει, πως οι παράνομες δραστηριότητες, όπως είναι η λαθραλιεία ή η υπεραλίευση και η ρύπανση, έχουν λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και στην περιοχή. Μία διαφορετική αντιμετώπιση, όπως είπε, θα έδινε το δικαίωμα και τη δυνατότητα ταυτόχρονα σε όλους να ελπίζουν σε μία βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη με ενίσχυση της επισκεψιμότητας και της τουριστικής αλιείας.
Ο πρόεδρος του ΑΣ Ερασιτεχνών Αλιέων Κόνιτσας Παναγιώτης Παγουρτζής αναφέρθηκε στους στόχους του Συλλόγου, αλλά και της ημερίδας, επιμένοντας ιδιαίτερα στην ανάγκη ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνιών και των υπηρεσιών.
Την εκτίμηση, ότι κάθε χρόνος που περνά, τα ποτάμια της Ηπείρου επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο και η κατάσταση αυτή συνεχώς χειροτερεύει έκανε ο Σταύρος Μπλέτσος, αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου προστασίας άγριας πέστροφας, που μίλησε παράλληλα και για δύο νέες μορφές αλιείας που μπορούν να δώσουν ζωή στα ποτάμια, το flying fishing και το catch and release.
Τέλος ο κ. Φρίγκας τόνισε, ότι στα συμπεράσματα της ημερίδας στόχος είναι να συμπεριληφθεί και η πρόταση των τοπικών φορέων προς την Πολιτεία, ώστε να ενισχυθούν τα μέτρα πρόληψης και ελέγχου της λαθραλιείας στα ποτάμια, με την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων.
«Είναι οι μόνοι που έχουν τα μέσα, την τεχνογνωσία και τη διάθεση να βοηθήσουν και να αναλάβουν αυτόν το ρόλο», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ