Τελευταία Νέα

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 06:40
Τελευταία Ενημέρωση: 18 Μαρτίου 2021
Επικαιρότητα

Μείωση 50% στα δημοτικά τέλη για τις ευάλωτες ομάδες

Off

Σε μειώσεις των δημοτικών ανταποδοτικών τελών, που αγγίζουν το 50%, προχωρά ο Δήμος Ζίτσας. Η Δημοτική Αρχή Ζίτσας «αφουγκραζόμενη τις ανάγκες της κοινωνίας και  αξιοποιώντας κάθε ευρώ προς όφελος των δημοτών, με υπεύθυνη και κοστολογημένη πρόταση προχωρά σε ελαφρύνσεις για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες»

όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της παρουσιάζοντας τις αποφάσεις που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο στη διάρκεια της συνεδρίασής του το μεσημέρι της Τετάρτης. 

Με αυτές ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση του Αντιδημάρχου Φώτη Ράρρα για  μείωση των τελών καθαριότητας και φωτισμού σε ποσοστό 50%  για τα άτομα με  αναπηρίες, τους πολύτεκνους, τους τρίτεκνους, τις μονογονεϊκές οικογένειες και τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην Κοινωνικό Εισοδήματα Αλληλεγγύης). 

«Με σκληρή συντονισμένη ομαδική δουλειά είμαστε σε θέση να εισηγούμαστε μείωση των δημοτικών τελών αποδεικνύοντας έμπρακτα  το κοινωνικό  πρόσωπο του Δήμου στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού» τόνισε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Φώτης Ράρρας  και διευκρίνισε πως «το συνολικό κόστος από την μείωση των εσόδων εξαιτίας της εν λόγω μείωσης των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού θα βαρύνει την ανταποδοτική υπηρεσία του Δήμου και θα καλυφθεί με την εξοικονόμηση πόρων από τον άμεσο και δραστικό περιορισμό των ελαστικών δαπανών των ανταποδοτικών υπηρεσιών».

 

Επιδότηση εισιτηρίων

Στη διάρκεια της συνεδρίασης το Σώμα ενέκρινε επίσης τη συνέχιση της σύμβασης του Δήμου Ζίτσας με το Αστικό ΚΤΕΛ μέχρι τον Αύγουστο για την επιδότηση εισιτηρίων για τις μετακινήσεις επιβατών από και προς τις Κοινότητες του λεκανοπεδίου. Ο Φώτης Ράρρας στην εισήγησή του επεσήμανε πως για ακόμη μία χρονιά ο Δήμος Ζίτσας επιδοτεί τα εισιτήρια εξασφαλίζοντας  καλύτερες  υπηρεσίες για τους πολίτες με μικρότερο κόστος για το Δήμο.  «Διαπραγματευόμαστε τις μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων, όχι όμως και στις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου