Επικαιρότητα

Προβληματισμοί για την επίταξη των ιατρών

Off

Χαμηλούς τόνους έχουν επιλέξει να κρατήσουν οι Ιατρικοί Σύλλογοι και τα μέλη τους σε ολόκληρη τη χώρα, αποφεύγοντας να αντεπιτεθούν στην απόφαση της επίταξης 206 ιδιωτών ιατρών στην Αττική, από το υπ. Υγείας προκειμένου να συνδράμουν τα δημόσια νοσοκομεία, που αντιμετωπίζουν δραματική πίεση τις τελευταίες ημέρες. 

Η επίταξη των ιδιωτών ιατρών στην Αττική ήταν το τελευταίο, αλλά όχι το έσχατο μέτρο, όπως υποστηρίζουν οι συνδικαλιστικοί φορείς των ιατρών σε όλη τη χώρα, θεωρώντας πως το υπουργείο όφειλε να ακολουθήσει εδώ και μήνες, από το πρώτο κιόλας κύμα της πανδημίας, μία σχεδιασμένη και διαφορετικά συγκροτημένη πολιτική, για να μη χρειαστεί να φτάσει καν στη ν επιλογή της επίταξης. 

Για ένα ακραίο μέτρο, που εφαρμόζεται σε ακραίες συνθήκες, λόγω της πανδημίας, έκανε λόγο ο Γεν. Γραμματέας του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων Θεόδ. Παπακώστας σε χθεσινές του δηλώσεις προσθέτοντας, πως αυτή η επιλογή «σηκώνει μεγάλη συζήτηση», ειδικά εάν αναλογιστούν όλοι τι προηγήθηκε τους προηγούμενους μήνες.

Από την άλλη πάντως επέμεινε πως είναι απόλυτη αναγκαιότητα την «ώρα της μάχης», να συσπειρωθούν όλοι γύρω από τον κοινό στόχο που είναι να σωθούν όσο γίνεται περισσότεροι ασθενείς από την πανδημία.

«Δεν είναι η ώρα της αντιπαράθεσης, αλλά της συσπείρωσης σε όλα τα επίπεδα», τόνισε αρχικά για να αναφερθεί στη συνέχεια σε κάποιους από τους βασικούς προβληματισμούς που εξακολουθούν να ισχύουν και μετά την εφαρμογή της απόφασης επίταξης των συναδέλφων τους.

«Είναι άλλο να ζητάς κάτι αόριστα και άλλο να ζητάς κάτι με συγκεκριμένους όρους και με προϋποθέσεις. Ο ιδιώτης ιατρός που έχει 20 χρόνια να εργαστεί σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, δεν είναι έτοιμος να προσφέρει άμεσα τις υπηρεσίες του, χωρίς κάποιο διάστημα προσαρμογής ή εκπαίδευσης σε ένα τριτοβάθμιο νοσοκομείο και μάλιστα σε συνθήκες πολέμου. Είναι άλλα τα πρωτόκολλα της πρωτοβάθμιας υγείας και τελείως διαφορετικά αυτά που εφαρμόζονται στα νοσοκομεία», σημείωσε. 

Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι και στην περιοχή των Ιωαννίνων στο πρώτο κύμα της πανδημίας, όταν είχε ζητηθεί από τους ιδιώτες να εκδηλώσουν τη διαθεσιμότητά τους και να συνδράμουν το ΕΣΥ, το ποσοστό που ανταποκρίθηκε αναλογικά, ήταν παρόμοιο με αυτό στην Αττική.  

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ