Επικαιρότητα

Παίρνουν μπρος 9 έργα σε αρδευτικά δίκτυα

Off

Εννέα έργα εκσυγχρονισμού αρδευτικών δικτύων εντάσσονται στο Πρόγραμμα Αγροτικής  Ανάπτυξης που διαχειρίζεται Περιφέρεια Ηπείρου

Όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, η ένταξή τους επιτεύχθηκε χάρη στην εξασφάλιση εκ μέρους της Περιφέρειας πρόσθετων πόρων 9 περίπου εκατομμύριων ευρώ, έναντι 4, 3 εκ. ευρώ που ήταν το αρχικώς εκχωρηθέν ποσό, με τον συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται πλέον σε 13.338.301,09 ευρώ.  

 Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, «πρόκειται για  έργα που είναι απόλυτα αναγκαία για τις ανάγκες των καλλιεργητών και συνδυάζονται  με εγκαταστάσεις συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας μέσω Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.  

Ήταν  κάτι για το οποίο εργαστήκαμε για χρόνια μεθοδικά στην Περιφέρεια και συμβάλλαμε ώστε τα συναρμόδια Υπουργεία να προχωρήσουν στις νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες θα μειωθεί το κόστος παραγωγής που σήμερα επιβαρύνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτούνται για τα αντλιοστάσια».  

Αναφερόμενος στην προεργασία που υπήρξε,  τόνισε ότι η Περιφέρεια εργάστηκε για αυτό το σκοπό σε όλη την Ήπειρο- και όπου της ζητήθηκε συνδρομή- για να ωριμάσει τα έργα και αυτή η διαδικασία θα ακολουθηθεί και στην επόμενη προγραμματική περίοδο.  

Ακολούθως ευχαρίστησε τη Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κώστα Μπαγινέτα για την έγκριση της ζητηθείσας υπερδέσμευσης, την Ε.Υ.Δ. της Περιφέρειας Ηπείρου που εξέτασε τους φακέλους των έργων, τις υπηρεσίες της Περιφέρειας που ενεπλάκησαν στη διαδικασία και τον Τεχνικό Σύμβουλο που βοήθησε τους ΤΟΕΒ, ώστε να προωθηθεί αυτή η μεγάλη αλλαγή. 

 

Τα έργα

Φορέας υλοποίησης για επτά έργα είναι η Περιφέρεια και από ένα οι Δήμοι Φιλιατών και Αρταίων. 

Αναλυτικά τα έργα που εντάσσονται είναι τα εξής:

  • Στην περιοχή αρμοδιότητας ΤΟΕΒ Ραγίου – Κεστρίνης, με προϋπολογισμό 1.049.707,81

•  Στην περιοχή αρμοδιότητας ΤΟΕΒ Χαμηλής Σκάλας Φιλιατών με προϋπολογισμό  1.566.117,52  ευρώ και με φορέα υλοποίησης το Δήμο Φιλιατών.

• Στην περιοχή αρμοδιότητας ΤΟΕΒ Μπόιδα- Μαυρή με προϋπολογισμό  2.199.000  ευρώ

• Στην περιοχή αρμοδιότητας ΤΟΕΒ Ζώνης Αράχθου με προϋπολογισμό 2. 197.000 ευρώ.

• Στην περιοχή αρμοδιότητας ΤΟΕΒ Αχέροντα με προϋπολογισμό 1.743. 327,76 ευρώ

• Στην περιοχή αρμοδιότητας ΤΟΕΒ Παραμυθιάς με προϋπολογισμό 617. 148 ευρώ.

• Στην περιοχή αρμοδιότητας ΤΟΕΒ Γλυκής με προϋπολογισμό 713.000 ευρώ

• Αναβάθμιση Α/Σ Βίγλας ΓΟΕΒ Πεδιάδας Άρτας με προϋπολογισμό 1.0 64.000 ευρώ. 

• Επένδυση κεντρικού αρδευτικού αύλακα Βλαχέρνα-Γραμμενίτσα- Ρόκ κα, με προϋπολογισμό 2.199.000 ευρώ και Φορέα υλοποίησης το Δήμο Αρταίων.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ