Επικαιρότητα

Τίποτα να μην πάει χαμένο

Off

Μία πρωτοβουλία για συλλογή φαρμάκων εξελίχθηκε χτες το πρωί στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την ανακύκλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ιωαννιτών με τη φιλανθρωπική ΜΚΟ «Αποστολή». Η Μητρόπολη Ιωαννίνων οργάνωσε την παράλληλη δράση σε συνεργασία του ΟΚΠΑΠΑ του Δήμου Ιωαννιτών, στην αρχή του πεζοδρόμου της Μ. Αγγέλου στην πλατεία.
«Είναι μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας που πλήττεται από την κρίση και στηρίζεται στη δύναμη της κοινωνίας των πολιτών. Καλούμε κάθε συμπολίτη μας που έχει φάρμακα ή υγειονομικό υλικό, που δεν τα χρειάζεται και δεν έχει λήξει η χρήση τους, να τα προσφέρει για τις ανάγκες του Δημοτικού Φαρμακείου Αλληλεγγύης και, κατά συνέπεια, για τις ανάγκες των ανασφάλιστων συμπολιτών μας. 
Τα φάρμακα που δεν μας χρειάζονται θα ανακουφίσουν έναν συμπολίτη μας που τα έχει ανάγκη και δεν μπορεί να τα προμηθευτεί" ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν άλλες ανάλογες δράσεις και στο μέλλον προκειμένου να βοηθήσουν όσους περισσότερους συνανθρώπους μπορούν. Ο Μητροπολίτης τόνισε ότι τα αιτήματα για βοήθεια είναι πολλά και πως η Μητρόπολη σε συνεργασία με άλλους φορείς θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί: «Στόχος είναι να λειτουργούμε συνολικά ως κοινωνία και όχι μόνο ως άτομα», τόνισε.
Αναφερόμενος στη δράση συλλογής φαρμάκων, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Θ. Μπέγκας και τη συνεργασία ΟΚΠΑΠΑ – Μητρόπολης, τόνισε ότι ο Δήμος Ιωαννιτών «επιδιώκει τις συνέργειες». «Έχουμε διάθεση να βλέπουμε ανοιχτά τα πράγματα»  πρόσθεσε.
«Στέλνουμε το μήνυμα ότι αυτή την κρίση μπορούμε να την ξεπεράσουμε όλοι μαζί», υποστήριξε ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολής, Κωστής Δήμτσας, καθώς για κάθε συσκευασία που ανακυκλώνεται στα Κέντρα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης ενισχύεται με ένα ποσό χρημάτων το έργο της «Αποστολής». 
Τέλος ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φ. Τσουμάνης αναφερόμενος στην παράλληλη δράση συλλογής φαρμάκων, ανέδειξε τη συνεργασία Μητρόπολης – ΟΚΠΑΠΑ που εγκαινιάστηκε με αυτή τη δράση και όπως είπε «θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς». 

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ