Επικαιρότητα

Κοντά στην καραντίνα βρίσκεται το Δίστρατο

Off

Μία ανάσα από το να γίνει η πρώτη Κοινότητα της ΠΕ Ιωαννίνων στην οποία θα εφαρμοστούν αυστηρά περιοριστικά μέτρα, με απαγόρευση μετακινήσεων από και προς το χωριό, βρίσκεται η ΤΚ Διστράτου του δήμου Κόνιτσας μετά την επιβεβαίωση 12 νέων κρουσμάτων κορωνοϊού

στα rapid test που έγιναν την Τρίτη από Κινητή Μονάδα του ΕΟΔΥ. Συνολικά διενεργήθηκαν 96 τεστ, από τα οποία πρόεκυψαν 12 θετικά, για τα οποία θα γίνει και μοριακό τεστ, όπως και για δύο που έδωσαν ασαφές αποτέλεσμα. Υπάρχει ακόμη μία εκκρεμότητα οκτώ δειγμάτων που είχαν σταλεί για μοριακό έλεγχο, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων των προηγούμενων ημερών είναι περίπου 20. 

Στους αριθμούς αυτούς περιλαμβάνονται και κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί στην ΠΕ Γρεβενών, καθώς όλα φαίνεται να ξεκίνησαν το τριήμερο της Καθ. Δευτέρας, όπου στο Δίστρατο σύμφωνα και με τις παραδοχές πλέον των κατοίκων, βρέθηκε αρκετός κόσμος μεταξύ αυτών και πολλοί κάτοικοι των Γρεβενών, που είναι από το Δίστρατο. 

Έτσι, δεν έλειψαν οι συναθροίσεις πολλών ατόμων σε σπίτια ενώ υπάρχουν και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που αναφέρουν, ότι και τα καφενεία του χωριού ήταν ανοιχτά τις ημέρες αυτές και πως τα μέτρα ατομικής προστασίας είχαν πάει… περίπατο. 

Οι ανακοινώσεις για το Δίστρατο που αναμένεται να τεθεί σε καθεστώς καραντίνας πιθανότατα θα γίνουν εκτάκτως σήμερα από την Πολιτική Προστασία.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου