Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 07:36
Τελευταία Ενημέρωση: 31 Μαρτίου 2021
Πολιτισμός

Ρεσιτάλ πιάνου με την Μαριέττα Θεοτικού

Off

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει στο κανάλι του στο YouTube, την Παρασκευή 2 Απριλίου και ώρα 9 μ.μ., ένα ρεσιτάλ πιάνου με την καθηγήτρια του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων, Μαριέττα Θεοτικού.

Οι συνθέσεις της καλλιτέχνιδος έχουν ως στόχο να ενώσουν την ελληνικότητα με τις πλέον πρόσφατες μουσικές κατακτήσεις της σύγχρονης μουσικής. Στο έργο αυτό μπορεί να διακρίνει κανείς έντονα ελληνικά στοιχεία, σε συνδυασμό με τις σύγχρονες μουσικές κατακτήσεις. Πρόκειται για μια εντελώς προσωπική μουσική πρόταση, ένα τόλμημα αναζήτησης για νέους «Άλλους δρόμους». 

Το πρόγραμμα είναι:

1. Κρυφάκανθος 

2. Γιαχίν Μποάζ (Εμπνευσμένο από τον Κώδικα ντα Bίντσι του Dan Brown) 

3. Να ΄ταν αθάνατος  4.Όταν πέφτουν τ' αστέρια 

5. Θα είναι κρίμα  6. Χαμόγελο χωρίς πρόσωπο 

7. Κάβο ντόρο  8. Απουσίες   9. Μόνος 

 

Ποια είναι

Η Μαριέττα Θεοτικού γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ξεκίνησε τις σπουδές της στο πιάνο. Το 2006, απέσπασε το πρώτο βραβείο σύνθεσης στο 23ο πανελλήνιο φεστιβάλ θεατρικών παραστάσεων. Έχει λάβει μέρος σε διεθνείς διαγωνισμούς και φεστιβάλ παρουσιάζοντας τα έργα της. Το 2009, πήρε το Δίπλωμα Πιάνου με καθηγητή τον Φοίβο Παπαδόπουλο και παρουσίασε στο σύγχρονο μέρος, δικό της έργο. Συνεργάστηκε με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων και τη Φιλαρμονική Δήμου Ιωαννιτών επί σειρά ετών. 

Έργα της βρίσκονται στο Αρχείο Ελλήνων Μουσουργών, Θωμάς Ταμβάκος. Είναι καθηγήτρια πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων από το 2009 και πραγματοποιεί ρεσιτάλ πιάνου με έργα της σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού (Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου, Καστοριάς, Ιωαννίνων Θεσσαλονίκης, Δημοτικό Ωδείο Βόλου, Κοζάνης, Καρδίτσας, Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη Κεφαλονιάς, Διεθνής βιβλιοθήκη Cosenza Ιταλία, Cité Internationale Universitaire  – Παρίσι, Οίκος Εθνοτήτων της Μόσχας – Ρωσία.) Στις συνθέσεις της συμπεριλαμβάνονται: 8 μεγάλα έργα για πιάνο, 10 χοροί για πιάνο, 5 χοροί για βιολοντσέλο και πιάνο, 5 χοροί για βιολί και πιάνο, 1 συμφωνικό έργο, μουσική για θέατρο, κ.ά.

Στο βίντεο αυτό, η βιντεοσκόπηση και το μοντάζ έχουν γίνει από την ίδια.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ