Επικαιρότητα

Χωρίς στόχευση και χωρίς προοπτική εξόδου

Off

Λειψά και χωρίς συγκεκριμένη στόχευση, κυρίως όμως χωρίς προοπτική εξόδου από την κρίση κρίνει ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων τα μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων. 

Το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία των Ιωαννίνων ο Εμπορικός Σύλλογος με τη στήριξη του ΕΚΙ και άλλων πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών φορέων και σωματείων πραγματοποίησε συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας στην οποία εκφράστηκε η σαφής αντίθεση στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, καταθέτοντας ωστόσο και προτάσεις. Μερικές από αυτές συμπυκνώνονται στη χορήγηση επιδόματος ειδικού σκοπού  ύψους 1000 ευρώ σε κάθε επιχείρηση για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων. 

Να δοθεί επιπρόσθετα ειδικό επίδομα στους επαγγελματίες της εστίασης για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων τους

Να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες. Να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.

Ο τρέχον κύκλος της “επιστρεπτέας προκαταβολής” να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέος για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ. Άρση των περιορισμών στα κριτήρια, ώστε να ενταχθούν όλοι όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη στήριξης.

Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων.

Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Να διαγράφουν τα χρέη για τον κλάδο υγείας, να καταργηθεί η εν λόγω εισφορά, οι δαπάνες για την υγεία να καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου