Επικαιρότητα

Εφ ολης της ύλης συζήτηση για την Άρτα

Off

Σε αναλυτική ενημέρωση για τα ζητήματα τα οποία προωθεί ο Δήμος Αρταίων και τα οποία χρειάζεται να τρέξουν μέσα από τα υπουργεία, προχώρησε ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργο Στύλιο. 

Στη συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών ,Νίκος Λιόντος, οι δύο πλευρές συζήτησαν θέματα της άμεσης αρμοδιότητας του Υφυπουργού, όπως το Κτηματολόγιο και οι ιδιοκτησίες στο Γλυκόριζο. 

Παράλληλα, διερευνήθηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης κοινών δράσεων, σε θέματα που αφορούν τη ψηφιακή στρατηγική και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, με τον Δήμαρχο να παρουσιάζει τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος στην κατεύθυνση  για μια  έξυπνη πόλη. Κατά τη συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, δεν έλειψαν και οι αναφορές στα γενικότερα θέματα που απασχολούν τον Δήμο και που πρέπει αναγκαστικά να περάσουν μέσα από τα Υπουργεία, προκειμένου να προχωρήσουν. Στα θέματα αυτά, περιλαμβάνεται το Αγροδιατροφικό Πάρκο στο Πανεπιστήμιο και η ανέγερση νέου κτιρίου για την στέγαση του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, το Επιχειρηματικό Πάρκο, το αίτημα του Δήμου για δωρεάν ρεύμα από Πουρνάρι, αλλά και η υδροδότηση της πόλης από την Λίμνη Πουρναρίου. Αλλά και ζητήματα που αφορούν τα εγγειοβελτιωτικά έργα στην πεδιάδα της Άρτας, την κατασκευή νέου πάρκινγκ  στην πόλη, καθώς και παραχώρηση από την ΕΤΑΔ έκτασης για την κατασκευή του Μουσικού Σχολείου Άρτας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στα έργα υποδομής, στα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, στα έργα οδικής ασφάλειας και στα έργα στήριξης των πτηνο-κτηνοτροφικών επιχειρήσεων της περιοχής. 

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι αυτές οι επίσημες ενημερώσεις θα πρέπει να συνεχιστούν, ώστε και οι δύο πλευρές στο μέτρο που τις αναλογούν, να συμβάλλουν ώστε να υπάρχουν θετικές εξελίξεις για την ανάπτυξη της Άρτας.  

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου