Επικαιρότητα

Αλλάζει ριζικά η εικόνα του Εθνικού Σταδίου

Off

Παρεμβάσεις μεγάλης κλίμακας που εάν υλοποιηθούν θα είναι βέβαιο, ότι θα μιλάμε για ένα πλήρως ανακαινισμένο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων, που θα ακολουθεί τα ευρωπαϊκά πρότυπα για τη φιλοξενία αγώνων ευρωπαϊκών διοργανώσεων στο ποδόσφαιρο, αλλά και στο στίβο, προβλέπονται στην ολιστική μελέτη, που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. 

Το προσχέδιο αυτής έχει ήδη αποσταλεί στη ΓΓΑ, για μία πρώτη εκτίμηση και πληροφορίες αναφέρουν, ότι έχουν ζητηθεί περισσότερες διευκρινίσεις κυρίως σε σχέση με το εάν ακολουθούνται και εφαρμόζονται οι όροι του πολεοδομικού κανονισμού στην περιοχή των «Ζωσιμάδων» στο κέντρο της πόλης.

Η μελέτη θα παρουσιαστεί εντός των επόμενων εβδομάδων από την ΕΔ του ΠΕΑΚΙ, αφού ρυθμιστούν κάποιες γραφειοκρατικές λεπτομέρειες, και δοθούν απαντήσεις από την Πολεοδομία του δήμου Ιωαννιτών, σχετικά με τη δυνατότατα παρεμβάσεων στο χώρο. Μία από τις προτεινόμενες αλλαγές αναφέρεται, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΔ του ΠΕΑΚΙ Παντ. Κολόκας στην πλήρη αναβάθμιση του χώρου των παλιών αποδυτηρίων, όπου προτείνεται η αξιοποίηση του υφιστάμενου κτιρίου, αλλά και η ανύψωσή του, ώστε να δημιουργηθούν επιπλέον χώροι αποδυτηρίων, αίθουσες VIP και εκδηλώσεων. Επίσης υπάρχουν προτάσεις για τροποποιήσεις στο εσωτερικό του σταδίου, με μεταφορά κάποιων από τις υποδομές των αγωνισμάτων στίβου (σκάμματα μήκους και τριπλούν).

Ο κ. Κολόκας παρέπεμψε στις επίσημες ανακοινώσεις της επόμενης περιόδου σε συνεργασία με τη ΓΓΑ ζητώντας παράλληλα τη στήριξη των τοπικών φορέων.«Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, είναι, ότι δε μπορούμε να πάμε στο μέλλον, με το επίπεδο των αθλητικών εγκαταστάσεων της δεκαετίας του 1990. Έχουμε εγκαταστάσεις και στο Εθνικό Στάδιο και στη Λιμνοπούλα που δεν είναι αδειοδοτημένες. Έχουμε εγκαταστάσεις που δε συμβαδίζουν με το επίπεδο των ομάδων και των σωματείων που τις χρησιμοποιούν, όπως είναι ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, που θα πρέπει να έχει ένα γήπεδο που να του αξίζει. Θεωρώ, ότι είμαστε αρκετά κοντά σε αυτό που θέλουμε να ξεκινήσουμε, αλλά θα χρειαστεί να είμαστε όλοι μαζί για να το καταφέρουμε», ανέφερε ο κ. Κολόκας.

 

Αγνώριστο το Κλειστό 

της Λιμνοπούλας

Οι παρεμβάσεις ανακαίνισης και αναβάθμισης στο μεταξύ του κλειστού γυμναστηρίου της Λιμνοπούλας συνεχίζονται στους βοηθητικούς χώρους, με την κατασκευή χώρων υγιεινής για άτομα με αναπηρία και νέα WC για τους φιλάθλους. Επίσης, έχουν ξεκινήσει παρεμβάσεις στα δύο διατηρητέα πέτρινα κτίρια των εγκαταστάσεων και θα ξεκινήσουν και παρεμβάσεις στην αίθουσα της άρσης βαρών.

Έχει ολοκληρωθεί επίσης, η τοποθέτηση των συστημάτων ψύξης – θέρμανσης στο κλειστό γυμναστήριο που καθιστούν απόλυτα φιλόξενο το γυμναστήριο για προπονήσεις και αγώνες ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες και την εξωτερική θερμοκρασία είτε το καλοκαίρι είτε το χειμώνα.

Το επόμενο μεγάλο στοίχημα για την ΕΔ του ΠΕΑΚΙ βέβαια στις εγκαταστάσεις στη Λιμνοπούλα είναι η αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου, που έχει «μέτωπο» στην Παμβώτιδα και στις εγκαταστάσεις της κωπηλασίας, αφού προηγουμένως λυθούν τα προβλήματα με την Κτηματική Εταιρεία, με τις μισές σε έκταση εγκαταστάσεις, να είναι μέσα στην «κόκκινη γραμμή» του αιγιαλού και επί της ουσίας να είναι παράνομες. 

«Το θέμα είναι, ότι αθλητικές εγκαταστάσεις χωρίς αθλητές να τις χρησιμοποιούν δεν είναι κάτι ζωντανό και αυτό μας στεναχωρεί όλους. Κάποια στιγμή η πανδημία θα σταματήσει και τότε πιστεύουμε, ότι θα χαρούν όλοι οι φίλοι του αθλητισμού τις εγκαταστάσεις», ανέφερε ο κ. Κολόκας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ