Επικαιρότητα

ΠΡΟΩΘΕΙ Η ABO Wind Επενδυτικό πλάνο στην Ήπειρο με φωτοβολταϊκά και αιολικά έργα

Off

Tο επενδυτικό της πλάνο για την Ήπειρο με νέα φωτοβολταϊκά και αιολικά έργα στην Ήπειρο θα συνεχίσει να υλοποιεί και να προωθεί η ABO Wind.

Η εταιρία έδωσε την Τετάρτη διαδικτυακή συνέντευξη τύπου με κύριο ομιλητή τον Παναγιώτη Σαρρή, Γενικό Διευθυντή της ABO Wind AG και τον Δημήτριο Μαχαίρα, Υπεύθυνο Έργων της περιοχής Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας της ABO Wind Hellas ΑΕ. Η συζήτηση εστιάστηκε στις δραστηριότητες της εταιρείας στην Ελλάδα και ειδικότερα στα έργα της στην Ήπειρο και τις προκλήσεις, τα εμπόδια και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην ανάπτυξη και την υλοποίησή τους. 

Ο κ. Σαρρής έδωσε το γενικό περίγραμμα των δράσεων της ABO Wind, μια γερμανική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και την κατασκευή έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εδώ και 25 χρόνια ενώ ο κ. Μαχαίρας, μίλησε ειδικότερα για τα έργα της εταιρείας στην περιοχή της Ηπείρου, με συνολική ισχύ 240 MW. Τέλος, η παρουσίαση εστιάστηκε στις καθυστερήσεις και τα εμπόδια που συνοδεύουν την περιβαλλοντική αδειοδότηση αυτών των έργων, καθώς, όπως σημειώθηκε, ορισμένοι Δήμοι και η Περιφέρεια εκδίδουν αρνητικές γνώμες, όχι για περιβαλλοντικούς λόγους, αλλά ως έκφραση πολιτικής θέσης.

«Θέλουμε να τονίσουμε ότι είμαστε πάντα πρόθυμοι για διαβούλευση με τις τοπικές κοινότητες και για να προσαρμόσουμε τα έργα μας στις τοπικές ανάγκες. Είμαστε σίγουροι ότι όταν οι θέσεις μας επικοινωνηθούν ανοιχτά, η τοπική κοινωνία θα είναι στο πλευρό μας. Η ABO Wind είναι μια εταιρεία γνωστή,  για την περιβαλλοντική και κοινωνική της ευαισθησία», δήλωσε ο κ. Σαρρής. Σημειώνεται ακόμα ότι η εταιρεία «κρατάει το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον ετοιμάζοντας το επενδυτικό της πλάνο για την Ήπειρο που ξεπερνά τα 200 εκ. €, για τα επόμενα 3 έτη».

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου