Επικαιρότητα

Χώρος για την προώθηση της πρωτογενούς παραγωγής

Off

Η δεύτερη παραχώρηση έκτασης από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης στην περιφέρεια Ηπείρου σε διάστημα ενός μήνα, μετά την έκταση που προορίζεται για το Κέντρο Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας, συμπληρώνει το παζλ της προοπτικής δημιουργίας σύγχρονων υποδομών, αυτή τη φορά για τη δημιουργία ενός Πάρκου Αγροτικής Καινοτομίας. 

Η έκταση των ακινήτων στην πρώην Γεωργική Σχολή στον Κατσικά, δίπλα στις εγκαταστάσεις της Γαλακτοκομικής Σχολής παραχωρήθηκε με απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην περιφέρεια Ηπείρου που πρόκειται να δημιουργήσει εκεί ένα Πάρκο Καινοτομίας Πρωτογενούς και Δευτερογενούς Μεταποιητικού Τομέα με την ονομασία «Πάρκο Αγροτικής Καινοτομίας».

Στο Πάρκο θα φιλοξενηθούν δράσεις σχετικές με ερευνητικούς σκοπούς σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τον ΕΛΓΟ Δήμητρα,  καθώς και δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα.

Η διάρκεια παραχώρησης χρήσης ορίζεται στα 25 χρόνια με δυνατότητα παράτασης με ανώτατο χρονικό όριο τα 10 έτη.

Ο Αλ. Καχριμάνης σε χθεσινές του δηλώσεις εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς την πολιτική ηγεσία του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και προς τον Πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη για την παρέμβασή του και έκανε λόγο για ένα φιλόδοξο εγχείρημα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κα τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, για τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, από την έρευνα, μέχρι την πώληση προϊόντων, στην αγορά παραγωγών, που φιλοδοξεί να δημιουργήσει στο χώρο η περιφέρεια.

«H ολοκλήρωση της παραχώρησης είναι το αποτέλεσμα του συντονισμένου και μεθοδικού έργου  που εκτελείται από τα στελέχη της αρμόδιας Διεύθυνσης Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Ο κ. Καχριμάνης στο μεταξύ έκανε και αναφορά στο δεύτερο μεγάλο στοίχημα, που είναι η δημιουργία του Κέντρου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας, όπου συντάσσεται ήδη ένα master plan, ώστε να υποβληθεί η πρόταση ένταξης του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης, μνημονεύοντας και σχετικές συζητήσεις που έχουν γίνει με τους υπουργούς κ.κ Σκυλακάκη και Δήμα αντίστοιχα.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου