Επικαιρότητα

5 εκατ. ευρώ για έργα αποχέτευσης στο Ροδοτόπι

Off

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο «Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων στην Κοινότητα Ροδοτοπίου» προϋπολογισμού  4,9 εκατ. ευρώ, μετά και την υπογραφή της σύμβασης υλοποίησής του από το Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Το έργο είναι ένα από τα τρία έργα αποχέτευσης ακαθάρτων συνολικού προϋπολογισμού 9,4 εκατ. ευρώ που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» και βρίσκονται στη φάση υλοποίησης. 

Πρόκειται για τις πράξεις:

• Β΄ φάση του «δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Δ.Κ. Ελεούσας», με προϋπολογισμό 2,3 εκατ. ευρώ (2.294.923,63). 

• Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων στην Κοινότητα Ροδοτοπίου με προϋπολογισμό 4,9 εκατ. ευρώ (4.963.637,68).

• Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων στην Κοινότητα Αγίου Ιωάννη με προϋπολογισμό 2,1 εκατ. ευρώ (2.149.260,13).

«Η Δημοτική Αρχή αντιλαμβανόμενη τη δυναμική και αναπτυξιακή πορεία του οικισμού του Ροδοτοπίου έρχεται να κατασκευάσει ένα έργο υποδομής που ενισχύει την αναπτυξιακή του προοπτική», αναφέρει ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης για το αποχετευτικό της Κοινότητας Ροδοτοπίου και προσθέτει « ένα αίτημα, τουλάχιστον της τελευταίας δεκαετίας, βρίσκεται στην τελική του φάση με πολλαπλά οφέλη για τους κατοίκους του οικισμού, καθώς από τη μια προστατεύει το ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον και από την άλλη μειώνει το κόστος διαχείρισης».  

Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος απευθύνει ένα μεγάλο μπράβο στις υπηρεσίες του Δήμου αφού όπως υπογραμμίζει, « κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να ωριμάσουν τις μελέτες, να τις εντάξουν, να τις δημοπρατήσουν και να φτάσουμε, εν μέσω πανδημίας μάλιστα, να υπογράφουμε με τον ανάδοχο τη σχετική σύμβαση σε χρόνο ρεκόρ». «Τώρα όμως, καταλήγει ο Δήμαρχος, χρειάζεται να εντείνουμε την προσπάθεια ως τεχνική υπηρεσία για να κατασκευαστεί το έργο άρτια, με ταχείς ρυθμούς και με την όσο το δυνατόν μικρότερη ενόχληση για τους κατοίκους», τους οποίους  καλεί «να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια για να χαρούν σύντομα ένα μεγάλο έργο υποδομής».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ