Τελευταία Νέα

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 02:40
Τελευταία Ενημέρωση: 09 Απριλίου 2021
Επικαιρότητα

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ – Ρύθμιση οφειλών προς τη ΔΕΗ των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων

Off

Το κίνδυνο να χαθεί η δυνατότητα ένταξης, που θα ήταν σε όφελος των αγροτών- μελών και της ευρύτερης κοινωνίας, σε Κοινοτικά Προγράμματα Ενεργειακής Αναβάθμισης των Τοπικών και Γενικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ),

λόγω οφειλών τους προς τη ΔΕΗ και μη δυνατότητας υλοποίησης ενός βιώσιμου διακανονισμού αυτών, φέρνει με Αναφορά του στη Βουλή ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Νομού Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην Αναφορά του κ. Μπάρκα προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την υπάρχουσα κατάσταση, δηλαδή όχι μόνο με τον μη διακανονισμό των οφειλών των παραπάνω οργανισμών, αλλά και με τον καθημερινό κίνδυνο διακοπής ρεύματος, αφενός παύει οποιοδήποτε ενδεχόμενο ενεργειακής αναβάθμισης, μέσω ένταξης σε Κοινοτικά Προγράμματα, των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων της χώρας, παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, αλλά τίθεται σε διακινδύνευση ακόμα και η αγροτική παραγωγή στις περιοχές λειτουργίας των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ, αφού χωρίς ρεύμα δεν υπάρχει δυνατότητα υδροληψίας για το πότισμα των χωραφιών, ενώ πλησιάζει το καλοκαίρι. 

Η ένταξη σε Προγράμματα Ενεργειακής Αναβάθμισης, χρηματοδοτούμενα από Κοινοτικούς Πόρους, θα αποβεί προς όφελος καταρχήν των εν λόγω οργανισμών, καθώς και της ευρύτερης κοινωνίας από την επάρκεια ενέργειας με φιλικές προς το περιβάλλον πηγές ενέργειας. Εντούτοις, ο μη διακανονισμός των οφειλών προς τη ΔΕΗ καθιστά «κενό γράμμα» τις διάφορες εξαγγελίες κυβερνητικών στελεχών, περί εκατομμυρίων σε φωτοβολταϊκά και σε άλλα ενεργειακά έργα των ΤΟΕΒ και των ΓΟΕΒ, αφού δεν μπορούν να ενταχθούν σε Κοινοτικά Προγράμματα.

Η Αναφορά του κ. Μπάρκα βασίστηκε σε σχετικό Υπόμνημα, που απέστειλαν οι ΤΟΕΒ και οι ΓΟΕΒ, που έχουν, ή προετοιμάζουν να έχουν, πλήρη και ώριμα προς ένταξη σε Κοινοτικά Προγράμματα έργα και οι οποίοι οφείλουν στη ΔΕΗ.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ