Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 10:41
Τελευταία Ενημέρωση: 12 Απριλίου 2021
Πολιτισμός

«Ευτυχώς που σ’ έχω φίλη μου» της Έλκε Νάτερς

Off

Γράφει η Αμαλία Δ. Κόκκινου Διδάκτωρ Μουσικολογίας Πανεπιστημίου Λυών ΓαλλίαςΑπίθανο το βιβλίο της Γερμανίδας συγγραφέως Έλκε Νάτερς «Ευτυχώς που σ'έχω φίλη μου» (Εμπειρία εκδοτική, Απρίλιος 2021,σελ.156). Δύναμη, συναισθήματα, ομορφιά, προβληματισμοί σε σύγχρονο και διαχρονικό πρίσμα, που χαρίζουν φως και χρώμα στις δύσκολες γκρίζες μέρες που διανύουμε. 

Το περιοδικό «7 μερες ΤV», προσφέρει μέσα από μια σειρά βιβλίων αξιόλογων και αυτό το υπέροχο βιβλίο της Ελκε Νατερς. Από την πρώτη παράγραφο διαφαίνεται η μεγάλη συγγραφέας, που ξέρει να δίνει μαγεία και ιδιάζουσα ατμόσφαιρα σε αυτό της το έργο. Γράφει με άνεση για την φιλία δυο γυναικών της Γκλόρια και της Μαρί, που αφηγούνται μια καθημερινότητα όπου τα γεγονότα σημαντικά η όσα δεν θεωρούνται σημαντικά αποκτούν ιδιαίτερο νόημα και αξία. 

Η Ελκε Νάτερς που αυτό είναι το πρώτο της μυθιστόρημα, τονίζει την ομορφιά της καθημερινότητας, και την σπουδαιότητα της φιλίας, κάτι στο οποίο η εποχή μας χωλαίνει, ιδανικό ωστόσο πολύτιμο για την ανθρωπότητα. Όμορφες περιγραφές, φύσης, γεγονότων, ανατομία γυναικείων χαρακτήρων, σκέψεις, ενδοσκόπηση, η ζωή η αξία της, η φύση που την περιβάλλει, μέσα από την δυνατή της πένα, με γλαφυρά χρώματα. Ανθρώπινες αδυναμίες, πέταγμα σε υψηλές σφαίρες, ρεαλισμός και φαντασία σ' ένα λυρικό στοχασμό, με μουσική διάθεση. Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, με κρίση ηθικών αξιών, αυτό το βιβλίο είναι ελπίδα, μήνυμα χαρούμενο, και ευχάριστη όαση. Αποτελεί μια εκλεκτή επιλογή για το περιοδικό, που μας το προσφέρει.  Συγχαρητήρια στο περιοδικό αυτό για την επιλογή του, αλλά και στην σπουδαία αυτή συγγραφέα.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου