Επικαιρότητα

Άρρηκτοι οι δεσμοί των Ενόπλων Δυνάμεων με την Ήπειρο

Off

Τους άρρηκτους δεσμούς των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας με την περιοχή της Ηπείρου και δη με την περιοχή των Ιωαννίνων, έδρα της ιστορικής 8ης Μεραρχίας, είχε την ευκαιρία να επιβεβαιώσει κατά την επίσκεψή του το πρωί της Τρίτης στο μητροπολιτικό μέγαρο της πόλης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κων. Φλώρος, που συναντήθηκε με τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ Μάξιμο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Φλώρος, που λίγη ώρα νωρίτερα είχε επισκεφθεί το στρατηγείο της 8ης Ταξιαρχίας όπου και ενημερώθηκε για την κατάσταση ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή ευθύνης, δίνοντας παράλληλα και κατευθύνσεις, στη συνείδηση όλων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, ήταν και παραμένει η 8η Μεραρχία. «Η Ήπειρος δεν αντιμετωπίζει κάποια απειλή, όπως η ανατολική Ελλάδα, αλλά είναι ένας χώρος ιστορικός, με τεράστια απήχηση για την ιστορικότητά της στο στράτευμα. Επίσης όμως και η κοινωνία είναι στενά συνδεδεμένη με τον Στρατό Ξηράς και γενικότερα με τις Ένοπλες Δυνάμεις», ανέφερε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Στην αντιφώνησή του ο μητροπολίτης Ιωαννίνων στάθηκε στην άριστη συνεργασία με την 8η Ταξιαρχία όπου και όταν χρειάστηκε και πρόσθεσε, πως οι πολίτες και η κοινωνία έχουν να αντλήσουν από το πνευματικό παράδειγμα των Ενόπλων Δυνάμεων, την πειθαρχία και την άσκηση. «Αυτό που μας παρουσίασε ο αρχηγός του στρατεύματος στη χώρα είναι οι νέες πρωτοβουλίες των Ενόπλων Δυνάμεων για την ενίσχυση των συνεργασιών τους, τις τακτικές και συνεχείς ασκήσεις, που διατηρούν σε αυξημένη ετοιμότητα τη δύναμη αποτροπής και ισχύος που διαθέτουν. 

Άλλωστε κανείς στην Ελλάδα δε θέλει τον πόλεμο, όμως η χώρα ενισχύει συνεχώς την αποτρεπτική της δυνατότητα και στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση», ανέφερε λίγο αργότερα ο κ. Μάξιμος.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ