Επικαιρότητα

Μηνύματα από την περιοδεία στην Ήπειρο

Off

Διήμερη περιοδεία στην Ήπειρο, αλλά και στα Διαπόντια νησιά πραγματοποιεί από χθες, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κων. Φλώρος.

Μία επίσκεψη που εκτός της εθιμοτυπίας περιλαμβάνει και επισκέψεις σε φυλάκια της ελληνοαλβανικής μεθορίου τόσο στην περιοχή των Ιωαννίνων, όσο και της Θεσπρωτίας, σε μία περίοδο, που οι προκλήσεις και η ένταση στην ανατολική πλευρά της χώρας, εξακολουθούν να είναι ισχυρές και συνεχείς.  

Φρόντισε άλλωστε να το επισημάνει αυτό ο κ. Φλώρος στις συζητήσεις που είχε τόσο με τον δήμαρχο Μ. Ελισάφ, όσο και με τον περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη, κάνοντας λόγο παράλληλα για την ιστορικότητα της Ηπείρου και δη της 8ης Μεραρχίας, έστω κι αν σήμερα αποτελεί έναν σχηματισμό του Στρατού Ξηράς σε επίπεδο Ταξιαρχίας.

Η συνάντηση με τον κ. Ελισάφ έγινε το μεσημέρι σε θερμό κλίμα και έδωσε τη δυνατότητα να συζητηθούν θέματα που αφορούν στην ενίσχυση της συνεργασίας και στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή δώρων.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ σε δήλωσή του ανέφερε: «Είναι ιδιαίτερα μεγάλη η χαρά και η τιμή που βρίσκομαι στην πόλη των Ιωαννίνων όπου εδρεύει η 8η Ταξιαρχία. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πολύ κοντά με την κοινωνία και θα εξακολουθήσουμε να είμαστε. Συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις να βοηθούμε τους συμπατριώτες μας. Βασικό πεδίο που μας απασχολεί αυτό το διάστημα είναι ο εμβολιασμός και η αντιμετώπιση του Covid-19. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα, με την βοήθεια όλων των παραγόντων της πολιτείας θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από αυτήν τη βάσανο και να προχωρήσουμε μπροστά. 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις με την δραστηριότητα και τις δράσεις τους εξασφαλίζουν την εδαφική κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία και εγγυώνται την ασφάλεια της πατρίδας συμβάλλοντας στην ειρήνη, την σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή», ανέφερε ο κ. Φλώρος.

 

Στην Περιφέρεια Ηπείρου

Λίγο αργότερα επισκέφτηκε τον περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη στο γραφείο του, συνοδευόμενος από τον διοικητή Α’ Στρατιάς αντιστράτηγο Πέτρο Δεμέστιχα και τον διοικητή της 8ης Ταξιαρχίας Χρήστο Σιόρεντα. 

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και ο περιφερειάρχης έδωσε στους επισκέπτες τις τελευταίες εκδόσεις της περιφέρειας, που είναι αφιερωμένες στα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια των Ενόπλων Δυνάμεων να ενισχύσουν τις προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας με την παροχή βοήθειας στο μέτρο του δυνατού, στους εμβολιασμούς σε ολόκληρη τη χώρα.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ