Επικαιρότητα

Ξύλινα σπιτάκια για τα αδέσποτα της πόλης

Off

Τη δική τους φιλόξενη και καλαίσθητη στέγη, ώστε να προφυλάσσονται από τις καιρικές συνθήκες και το χειμώνα και το καλοκαίρι, ταυτόχρονα όμως και για να μη βρίσκονται και στα πεζοδρόμια ή στο οδόστρωμα θα αποκτήσουν δεκάδες αδέσποτα σκυλιά στην πόλη. 

Ο δήμος Ιωαννιτών, με τη λειτουργία του καταφυγίου αδέσποτων κάνει εξαιρετική προσπάθεια τους τελευταίους μήνες και αυτή αποτυπώνεται μεταξύ άλλων και στον μεγάλο αριθμό των ζώων που έχουν δοθεί για υιοθεσία και τα οποία φτάνουν τα 140. Η νέα πρωτοβουλία αφορά την τοποθέτηση 12 συνολικά ξύλινων σπιτιών που θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης, με τα δύο πρώτα να τοποθετούνται δίπλα ακριβώς στο Ρολόι της κεντρικής πλατείας. Παρόντες κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης των δύο πρώτων ξύλινων σπιτιών, ο εντεταλμένος δημ. σύμβουλος Νίκος Τσόλης και ο γεν. γραμματέας του δήμου Βασίλης Ζωγράφος, που εξέφρασαν θερμές ευχαριστίες προς την εταιρεία «Bikewise», για τη χορηγία της. 

«Είναι μία νέα προσπάθεια που ξεκινά με τη βοήθεια των συμπολιτών μας με στόχο να περιορίσουμε τα αδέσποτα που βρίσκονται στους δρόμους και τα πεζοδρόμια. Ο δήμος συνεχίζει το πρόγραμμα προστασίας των αδέσποτων με πολλές δράσεις. Συγκεντρώνουμε τα αδέσποτα, τα οποία μεταφέρονται στο κυνοκομείο όπου γίνονται οι στειρώσεις και παρέχεται όλη η απαραίτητη φροντίδα» τόνισε ο κ. Τσόλης.

«Οι πολίτες ανταποκρίνονται στην προσπάθεια που κάνει ο δήμος. Οι πολίτες πρέπει να συνεργάζονται και κυρίως να μεριμνούν για τα ζώα τους και να μην τα εγκαταλείπουν, κάτι που αυξάνει τον αριθμό των αδέσποτων», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Βασίλης Ζωγράφος.

Ο κτηνίατρος του καταφυγίου Λεωνίδας Παπαϊωάννου, από την πλευρά του έδωσε το στίγμα της συνολικής προσπάθειας που βρίσκεται σε εξέλιξη για την όσο το δυνατόν καλύτερη λειτουργία της συγκεκριμένης δομής απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να ενδιαφέρονται, να υιοθετήσουν ένα σκυλάκι από το καταφύγιο, όπου φιλοξενούνται σήμερα 60 ζώα.

Οι υπεύθυνοι του τουριστικού γραφείου Bikewise Χαρά Πλιάτσικα και Λευτέρης Φατές αντίστοιχα ανέφεραν ότι πήραν την πρωτοβουλία να δωρίσουν τα σπιτάκια ώστε να κάνουν καλύτερες τις συνθήκες για τα αδέσποτα, αλλά και για να βελτιώσουν την εικόνα της πόλης μας.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου