Επικαιρότητα

«Όχι» στην ανάθεση της αποκομιδής σε ιδιώτη

Off

Ανοιχτή και δημόσια πρόσκληση προς τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων, να μην υλοποιήσει την απόφαση που έλαβε η Οικον. Επιτροπή για την ανάθεση της αποκομιδής σε ιδιώτη για διάστημα τριών ετών, απευθύνει με ανακοίνωσή του το Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ στο όνομα μιας δήθεν ‘’κυβερνησιμότητας’’ κατήργησε το προηγούμενο διάστημα τις διατάξεις του νόμου «Κλεισθένης Ι»  που σκοπό είχαν την προαγωγή των συνεργασιών και των συνεργειών ανάμεσα στις παρατάξεις προς όφελος των πολιτών. Με την διαδοχική νομοθέτηση μεταφοράς αρμοδιοτήτων στις οικονομικές επιτροπές των δήμων έχει μετατρέψει τα δημοτικά συμβούλια σε διακοσμητικά στοιχεία, χωρίς καμία πλέον αρμοδιότητα

Η πρόσφατη απόφαση του δήμου Ιωαννιτών για την εκχώρηση της αρμοδιότητας σε ιδιώτη για τρία χρόνια  της αποκομιδής των σύμμεικτων απορριμμάτων από όλες τις Δημοτικές Ενότητες, πλην της ΔΕ Ιωαννίνων, εκμεταλλευόμενη τις διατάξεις του τ. Υπουργού κ. Θεοδωρικάκου, ουσιαστικά παρακάμπτει για μια ακόμη φορά το Δημοτικό Συμβούλιο και καταφεύγει στην «πλειοψηφία» της Οικονομικής Επιτροπής. 

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πιστεύουμε ότι όλοι οφείλουμε να εργαστούμε και να διεκδικήσουμε η αυτοδιοίκηση να αποτελεί αυτόνομο πεδίο άσκησης πολιτικής δίπλα στις ανάγκες του πολίτη με το δημοτικό συμβούλιο να συνιστά το κυρίαρχο σώμα όπως άλλωστε έχει αποφασιστεί με την  λαϊκή ετυμηγορία. 

Καλούμε λοιπόν τη δημοτική αρχή του δήμου Ιωαννιτών να μην προχωρήσει στην υλοποίηση της εν λόγω απόφασης και να προωθήσει λύσεις με δημόσιο χαρακτήρα προς όφελος των δημοτών και της πόλης. Επιβάλλεται η συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο ώστε από εκεί να προκύψει ένα συγκεκριμένο πλάνο ενεργειών για την ενίσχυση της υπηρεσίας αποκομιδής απορριμμάτων του δήμου και τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρας της καθώς και των συμφερόντων των δημοτών και των εργαζομένων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου