Επικαιρότητα

Στόχος, η βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας

Off

Το σχέδιο για την βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας που παρουσίασε πριν από λίγες μέρες ο Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνέντευξης που παραχώρησε ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Σάββας Δημητριάδης.

Ο κ. Δημητριάδης έκανε ανασκόπηση στους βασικούς άξονες του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση της ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που κοστολογείται στα 5,7 δις. 

«Στόχος του σχεδίου είναι οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι να νιώσουν ξανά ασφάλεια. Καμία οικονομία δεν μπορεί να ανθίσει σε μια φοβισμένη κοινωνία, που πνίγεται στα χρέη και την αβεβαιότητα», ανέφερε ο κ. Δημητριάδης επισημαίνοντας ότι βιώνουμε την μεγαλύτερη ύφεση και θα ακολουθήσει η ανεργία. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ολοκληρωμένο σχέδιο για την οικονομία. Ανάμεσα σε αυτά που προτείνουμε είναι  μέτρα αντιμετώπισης του χρέους από την πανδημία. Ενίσχυση ρευστότητας μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ρύθμιση οφειλών και μείωση ΦΠΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε το σχέδιο με ευθύνη απέναντι στους πολίτες. Να πάρει η κοινωνία ανάσα» υπογράμμισε. 

Εκτενή αναφορά έκανε και στα εργασιακά που φαίνεται ότι έρχονται μεγάλες ανατροπές στα ωράρια και στις συμβάσεις: «Θα σταθούμε απέναντι»,είπε  προαναγγέλλοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης  κατά των αλλαγών που επιχειρούνται καλώντας τους εργαζόμενους να αντιδράσουν. «Το νόμο τον φέρνουν κύριοι, που δεν έχουν καμία σχέση με την εργασία…», τόνισε.

 

«Έξωση των παραγωγών»

Στο στόχαστρο του συντονιστή ΣΥΡΙΖΑ μπήκαν οι επιχειρούμενες αλλαγές για τις λαϊκές αγορές. Ο κ. Δημητριάδης έκανε λόγο για «έξωση των παραγωγών» που αναμένεται να έχει επιπτώσεις στην ποιότητα, και στις τιμές που θα βρίσκει ο καταναλωτής. «Βάζει νάρκη στη σχέση αυτή και καταδιώκει τον αγρότη παραγωγό. Από την δική του πλάτη, του παραγωγού, στήθηκε η λαϊκή αγορά» τόνισε χαρακτηριστικά. 

Ο αναπληρωτής συντονιστής Πέτρος Παλάσχας αναφέρθηκε στο ΚΕΘΕΑ και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Αναφερόμενος στο ΚΕΘΕΑ, επισήμανε ότι η κυβέρνηση «καταργεί το αυτοδιοίκητο και τοποθετεί κομματικά στελέχη που θα λαμβάνουν αμοιβή», διαλύοντας την υπάρχουσα δομή.

Τέλος, αναφορικά με την επικείμενη μείωση εισακτέων και στο Πανεπιστήμιο των  Ιωαννίνων, ο κ. Παλάσχας είπε ότι «θα είναι επιζήμια, τόσο για την τοπική οικονομία, όσο και για την αξιολόγηση του ιδρύματος».

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου