Τελευταία Νέα

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 11:23
Τελευταία Ενημέρωση: 16 Απριλίου 2021
Επικαιρότητα

Πέντε πτήσεις την εβδομάδα από τη Σκανδιναβία στα Ιωάννινα

Off

Με συγκρατημένη αισιοδοξία περιμένει η περιφέρεια Ηπείρου και κυρίως ο κλάδος του τουρισμού τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν, παρότι σήμερα οι επιδημιολογικοί δείκτες της χώρας δε βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Εκφράζεται ωστόσο η αισιοδοξία, ότι το διάστημα του ενός μήνα μέχρι τις 14 Μαΐου, που έχει ανακοινωθεί από το υπ. Τουρισμού, ότι ανοίγουν οι πύλες της χώρας για τον τουρισμό, τα δεδομένα θα είναι καλύτερα. 

Οι εκτιμήσεις αυτές, σε συνδυασμό με τον σχεδιασμό για την τουριστική προβολή και ανάδειξη της Ηπείρου, όπως όμως και τα νεότερα δεδομένα που υπάρχουν σχετικά με τις πτήσεις από το εξωτερικό προς τα αεροδρόμια του Ακτίου και των Ιωαννίνων βρέθηκαν στο επίκεντρο του απολογισμού για το 2020 του αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννου στη χθεσινή συνεδρίαση του περιφ. συμβουλίου.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Ιωάννου για το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων και το διάστημα από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο έχουν προγραμματιστεί δύο εβδομαδιαίες πτήσεις από Δανία (Κοπεγχάγη και Μπίλουντ), δύο εβδομαδιαίες πτήσεις από Σουηδία (Στοκχόλμη και Γκέτεμποργκ) και μία εβδομαδιαία πτήση από Νορβηγία.

Οι ενέργειες της περιφέρειας Ηπείρου στον τομέα της διαφημιστικής προβολής στο εξωτερικό, είχαν ως αποτέλεσμα, τόνισε ο κ. Ιωάννου, νέες αεροπορικές εταιρίες να έχουν ήδη εντάξει στο πρόγραμμά τους τις πτήσεις προς το αεροδρόμιο του Ακτίου και μάλιστα από περισσότερες χώρες και συγκεκριμένα:

 

Από το Ηνωμένο Βασίλειο

Για πρώτη φορά η αεροπορική εταιρία Ryanair έρχεται στην Ήπειρο, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, που συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στη δυναμική της περιοχής.

Οι πτήσεις της Ryanair ξεκινούν την 1η Ιουλίου και θα συνδέουν απευθείας το αεροδρόμιο Στάνστεντ με το αεροδρόμιο Πρέβεζας-Ακτίου με συχνότητα δύο φορές την εβδομάδα.

Η εταιρία  Easyjet εκτός των πτήσεων από το Γκάτγουικ του Λονδίνου (6 πτήσεις την εβδομάδα τον Ιούνιο, Ιούλιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και 7 πτήσεις την εβδομάδα το Ιούλιο και τον Αύγουστο)και των πτήσεων από το Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου (2 πτήσεις την εβδομάδα από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο) ανακοίνωσε για την φετινή τουριστική περίοδο νέες πτήσεις προς το αεροδρόμιο Πρέβεζας-Ακτίου.

Συγκεκριμένα θα εκτελούνται δύο πτήσεις την εβδομάδα, από το Μπρίστολ, από 19 Μαΐου έως 27 Οκτωβρίου, ενώ από το Λούτον του Λονδίνου, θα εκτελούνται δύο πτήσεις την εβδομάδα, από 28 Ιουνίου έως 2 Σεπτεμβρίου.

 

Από τη Γαλλία

Για πρώτη φορά θα υπάρχουν πτήσεις από το Παρίσι προς το αεροδρόμιο Πρέβεζας-Ακτίου.

H αεροπορική εταιρεία Transavia France ανακοίνωσε νέες πτήσεις για το φετινό καλοκαίρι προς το αεροδρόμιο Πρέβεζας-Ακτίου, πιο συγκεκριμένα από τις 3 Ιουλίου έως και τις 4 Σεπτεμβρίου θα εκτελεί από το αεροδρόμιο Orly του Παρισιού δύο πτήσεις την εβδομάδα.

«Πρόκειται για πολύ θετική εξέλιξη καθώς ανοίγει έτσι μία ακόμα τουριστική αγορά, στην οποία τα προηγούμενα χρόνια είχαμε επενδύσει με τη συμμετοχή μας σε τουριστικές εκθέσεις και με στοχευμένες ενέργειες προβολής», τόνισε ο κ. Ιωάννου.

 

Από την Πολωνία

Η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Wizz Air ανακοίνωσε νέες πτήσεις προς το αεροδρόμιο Πρέβεζας-Ακτίου για το φετινό καλοκαίρι.

Πιο συγκεκριμένα από τις 11 Ιουνίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου θα εκτελεί από τη Βαρσοβία δύο πτήσεις την εβδομάδα. Είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία προσθέτει στους προορισμούς της το Άκτιο και αυτό αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη καθώς η Wizz Air τα τελευταία δύο χρόνια έχει αναπτύξει στην Ευρώπη ένα πολύ ευρύ δίκτυο συνδέσεων δημιουργώντας συνεχώς νέες βάσεις

 

Απολογισμός της προβολής

Το 2020 όπως ανέφερε ο κ. Ιωάννου, η περιφέρεια Ηπείρου συνέχισε τις δράσεις εξωστρέφειας, με μια επιθετική προβολή και με πληθώρα ενεργειών που συνετέλεσαν στην προβολή και την αύξηση της αναγνωρισιμότητας του τόπου. Δημιουργήθηκε νέο διαφημιστικό βίντεο της Περιφέρειας, δημιουργήθηκε προωθητικό υλικό και αναμνηστικά δώρα, έγινε αναπαραγωγή του απαιτούμενου έντυπου προωθητικού υλικού (χάρτες, φυλλάδια, διαφημιστικά banner για τη διακόσμηση εκδηλώσεων), εμπλουτίστηκε το τουριστικό portal, πραγματοποιήθηκε τηλεοπτική και ραδιοφωνική προβολή και πολλές άλλες δράσεις που αναπτύσσονται στη συνέχεια προκειμένου η Ήπειρος να διατηρήσει την επισκεψιμότητα σε υψηλά επίπεδα, παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας.

Στο επιχειρησιακό-στρατηγικό σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης της Ηπείρου μια σημαντική στρατηγική επιδίωξη είναι η ενίσχυση της προσβασιμότητας της Ηπείρου μέσω έργων υποδομής πχ. οδικοί άξονες και μέσω της ενίσχυσης των αεροδρομίων Ιωαννίνων και Πρέβεζας – Ακτίου καθώς και των λιμανιών της Ηπείρου.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ